De 8 beste glutenvrije blogs van juni en juli 2020 (+ 4 recepten)

Hier zijn ze weer: De beste glutenvrije blogs van afgelopen maand. Of deze keer eigenlijk de afgelopen 2 maanden. En sorry, je zult heel veel van mijn eigen blogs tegen komen. Ik heb het nog eens na gekeken bij favoriete glutenvrije blogs. Maar die hebben helaas gewoon niet veel geschreven…

Deze maand: Tips voor een heerlijke glutenvrije zomer, vergebakken glutenvrije croissants in Amsterdam, een mooi interview met ‘coeliakie-professor’ Cisca Wijmenga en nog veel meer!

Allereerst…

Even een uitleg hoe ik kom tot deze top x van de maand en dus een uitleg hoe het komt dat er deze maand zo veel van mijn eigen blogs tussen staan ;-).
Er zijn zo’n 56 min-of-meer actieve nederlandstalige glutenvrije blogs. Deze (en nog een paar meer) volg ik allemaal via Bloglovin’. Via Bloglovin’ kan ik zien of er op deze blogs nieuwe berichten zijn verschenen. Vind ik een blogpost waard voor mijn maandelijkse ‘Beste glutenvrije blogs‘ dan klik ik op bewaren. Zo krijg ik aan het einde van de maand simpel een lijstje!

Er zijn een paar websites die ik niet kan volgen via Bloglovin’, zoals Glutenvrijemarkt.com en Compleat Coaching. Dit is omdat dit websites zijn, waar een blog aan vast zit (dus niet in eerste instantie blogs). Ik probeer deze maandelijks wel te bezoeken, maar soms vergeet ik dat.

Afgelopen maanden waren de glutenvrije bloggers weinig actief. En ikzelf wel. Dus vandaar veel van mijn eigen blogs in deze lijst ;-). En ook omdat ik trots ben op deze blogs natuurlijk!

Glutenvrije zomer

Verzamelblog voor een mooie, glutenvrije zomer in Nederland met links naar o.a. lijstjes voor ijsjes met glutenvrije hoorntjes, restaurants die 100% glutenvrij zijn en nog veel meer.

Versgebakken glutenvrije croissants haal je voortaan bij Craft Coffee & Pastry in Amsterdam van Miss Glutenvrij

Ik ben er zelf helaas nog niet geweest, maar wauw: Wat zien die croissants er goed uit!

Plaatjes van Niet glutenvrije granen

niet glutenvrije granen

Mooi artikel: Er is nog een lange weg te gaan… van Zuivel en gezond

Mooi interview met prof.dr. Cisca Wijmenga over 30 jaar onderzoek naar coeliakie.

Een kruimeltje gluten

Hoeveel gluten bevat een kruimel eigenlijk?

Glutenvrij uit eten, eerste helft 2020

Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat er een tijd was dat ik nauwelijks uit eten durfde. Omdat ik nu stiekem toch best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden!

Deze eerste helft van 2020 gingen wij 15 keer buiten de deur eten, en werden geen enkele keer ziek!

Glutenvrije producten

In mijn posts Facebook-berichten tip ik regelmatig glutenvrije producten.
Maar bij mij verdwijnen ze snel naar de achtergrond van mijn hersenen, dus bij jullie waarschijnlijk ook. Daarom een post met al die producten die ‘per ongeluk’ glutenvrij zijn!

Hoe kan ik Mirthe (9) meer vezels laten eten?

Mijn dochter Mirthe eet vaak te weinig vezels. Zou dat de buikpijn veroorzaken die ze soms heeft? Ik dook weer eens in de materie.

Glutenvrije recepten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *