Vertrouwen geven

Het is zo lastig dat stomme dieet. Spontaan ergens eten of eten halen is lastig. Zeker als je nog geen ervaring hebt met het betreffende restaurant of vreemd bent in de omgeving.
Vertrouwen dat een ander het eten voor je kind goed bereid. Het is moeilijk.

Monique Stevens schreef een mooi betoog op het facebook forum Coeliakie bij kinderen. Ik mag h’m hier over nemen.

“Mijn oudste werkt bij een frietzaak. (Zelf geen coeliakie, maar al 7 jaar heeft ze 2 zusjes met coeliakie). Ze is mede aangenomen om haar glutenvrije kennis.
Ze wilden geen 16 jarigen aannemen, maar een 16 jarige met zoveel kennis van voedselveiligheid en glutenvrij konden ze niet laten lopen.

De patat was altijd al glutenvrij. Sinds kort hebben ze daar ook glutenvrije snacks aan toegevoegd.
Dat wordt met de patat meegebakken, in een aparte bak gehouden en met aparte tangen aangepakt.

Gisteren vertelde ze “die mensen die glutenvrij bestellen zeggen allemaal hetzelfde en vertrouwen gewoon niet dat het goed gaat”.
En ik wist dat ze gelijk had. Ook ik vind het altijd spannend om te vertrouwen. Ik houd het als een havik in de gaten.
Ik snap ook dat het voor iemand heel vervelend is als je zo je best doet en zulke goede werkafspraken hebt, dat iemand je dan nog doorzaagt en meekijkt.

Vertrouwen….. je moet maar durven.”


Dank je wel Monique!
Ik merk dat vertrouwen geven steeds beter gaat als je eenmaal weet waar je op moet letten, als je open vragen durft te stellen, als je je onderbuikgevoel durft te volgen. En natuurlijk als je veel goede ervaringen hebt opgedaan!
Lees ook mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten? en Hoe kan je je glutenvrije kind zo opvoeden dat hij zichzelf kan redden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *