Gastblog Roelefien: Zomaar veel beetjes

Roelefien stuurde mij een berichtje: “Net, met dank aan jou 3 nachten hotel Stobbe geboekt! Nu al zin in.”
Wat leuk! Ik vroeg of ze er een gastblog over wilde schrijven. Die werd heel anders dan ik verwacht had. Ik bloos er nog steeds van…

Dit adres komt ook van Mirjam Holleman haar site”, zei mijn partner toen we afgelopen zondag bij Restaurant Noderstraun op Schiermonnikoog lunchten. De lunch was uitstekend en de consistentie van het glutenvrije stokbrood zo onglutenvrij dat ik voor de zekerheid nog een keer navraag deed.

Mijn dochter kreeg zeven jaar geleden de diagnose coeliakie en mijn partner volgde drie jaar geleden. Ja, er komen steeds meer glutenvrije producten en mogelijkheden. En ja, er zijn ergere dingen dan je levenslang aan een dieet te moeten houden. Het is zeker allemaal een stuk beter te doen dan vroeger. Alleen worden deze argumenten gegeven door goedwillende mensen die er nooit mee te maken hebben. Want ondanks dat het inderdaad allemaal wel meevalt, is spontaan het huis verlaten er sinds de diagnose gewoon niet meer bij.

Als moeder en partner van een coeliaak krijg ik er wel eens een punthoofd van. Elke trip moet worden voorbereid, alle eetmomenten worden gepland en op vakantie zie ik mijn zoon vaak genoeg verlekkerd kijken naar de pizzapunten in vitrines die we altijd links moeten laten liggen.

Het is gewoon niet anders en gelukkig hebben we de blog van Mirjam nog. De glutenvrije tips en lijsten die door haar zo zorgvuldig worden samengesteld tonen aan hoeveel er nog wel mogelijk is.

Laatst vroeg ik haar of er een verdienmodel achter haar blog zit. Ze antwoordde dat ze niet zo zakelijk was en liever gewoon stukjes schreef om mensen een beetje te helpen.

Alle beetjes helpen

luidt het spreekwoord, maar haar blog bevat zoveel beetjes dat je geen andere informatie meer nodig hebt. Wij maken al jaren gebruik van haar hulp en het enige wat ik kan doen, is haar bedanken dat ze ons leven weer een stukje spontaner maakt.


Graag gedaan Roelefien. En jij heel erg bedankt voor deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *