Glutenfreewebshop: Poffertjesmix

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVorige week kreeg ik van Glutenfreewebshop een doosje met 2 meelpakketten van Lisa's choiche:

 1. De zoete melen cupcake, met Pannenkoekenmix, Poffertjesmix en Cupcakemix.
 2. En de Broodmixen & Bloem, met 1 multifunctionele basis bloem, bruinbroodmix van haver en Witbroodmix.

Super! Ik ben erg benieuwd naar deze meelmixen!

Als eerste probeerden we de poffertjesmix. Manlief at niet mee, goed moment om deze uit te proberen.
– Niet dat hij geen poffertjes lust, maar als ik alleen ben met de meiden, maak ik graag iets wat zij lekker vinden. Scheelt een hoop gepiep aan tafel. –

Ik volgde de bereiding precies op. Wat mij opviel was dat er heel veel eieren (6!) door het beslag heen moeten. Dat ik lang moest mixen voordat de klontjes er uit waren. Dat er zo veel beslag uit 1 pak komt. En hoe krijg je ook al weer dat beslag zonder knoeien in al die holtes in de poffertjespan?
– Met een lepel gaat het te langzaam, dan is de eerste verbrand voordat je de laatste er in hebt. En zo’n handig flesje als ze bij de poffertjeskraam gebruiken heb ik niet. Ik gebruikte een leeg waterflesje. Ik hield de opening in de bak, kneep in het flesje waardoor het flesje zich vulde. Zo kon ik vrijwel knoeiloos het beslag in de holtes van de poffertjespan knijpen/schenken. –

Het viel mij op dat de ingrediënten hetzelfde zijn als in de pannekoekenmix. Bij navraag bleek dat de verhoudingen (en de bereidingswijze) wel anders zijn. Wat mij ook opviel, is dat er veel ‘lege’ meelsoorten in de mix zitten. Ik had het fijn gevonden als er ook boekweitmeel in had gezeten, zoals in het authentieke recept. Geeft net wat meer smaak, maar ook iets meer voedingsstoffen. Wat wel weer positief is, dat het 100% biologisch is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De poffertjes bakten zichzelf, het ging zo makkelijk.

Glutenfree Amsterdam schreef dat ze 190 poffertjes uit 1 pan bakjes (lees hier haar blog). Ik denk dat ik (met de helft van het beslag) zo’n 100 poffertjes heb gebakken. Dus inderdaad zo’n 190 uit 1 pak. Tja, daar sta je een tijdje voor in de keuken.

De meiden hebben gesmuld!
Wel drie volle borden elk, hebben ze opgegeten!

En daarna was er nog heel veel over. Heel veel poffertjes, maar ook heel veel beslag.

De poffertjes heb ik in de diepvries gedaan. Komt vast binnenkort weer van pas. En het beslag? Morgen weer poffertjes eten, nu met papa er bij?

4 antwoorden naar “Glutenfreewebshop: Poffertjesmix”

 1. Leuk om te lezen Mirjam, was ook erg benieuwd naar deze mixen.

  Ziet er wel lekker uit, lang niet gegeten poffertjes, heb mijn pan toen weg gegeven..

 2. Wij hebben zelfs 2 poffertjespannen. Een paar jaar geleden kregen we allebij een 'Hollands' kerstpakket. Erik met een stalen poffertjespan en ik met een electrische (voor op tafel). Die laatste hebben we slechts 1 keer gebruikt, wordt niet heet genoeg, duurt veel te lang voordat we iets te eten hadden.

  Maar die stalen wordt zo af en toe nog gebruikt.
  Van het restje beslag heb ik afgelopen zaterdag poffertjes gebakken. Alle buurkinderen hebben gesmuld!

 3. Pingback: 100.000 bezoekers! (en winactie) | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*