Glutenvrij Deventer

het moeilijkste aan coeliakieMijn vriendin R. ken ik van de HTS.
Toen we allebei afgestudeerd waren, gingen we samen een weekendje naar Barcelona. Sindsdien proberen we elk jaar een weekendje samen weg te gaan. Bijpraten, waar dat in de rest van onze drukke levens veel te weinig toe komt. Dit keer waren we eerst van plan om naar Dordrecht te gaan, maar de plannen werden gewijzigd en het werd Deventer.

Voorbereiding

Ik verzamelde glutenvrije tips over Deventer, deze vind de onder aan dit artikel. Ik printte deze tips uit, printte een kaartje en schreef de nummers van de tips op het kaartje.

Dus Glutenvrij was ik goed voorbereid.
Mijn ouders hadden veel tips voor ons voor de stad zelf. Maar eigenlijk hebben we alleen maar een beetje rondgestruind.

Lunch bij Bagels & Beans

Lekker struinen door de straatjes van Deventer. Deventer heeft veel leuke kleine winkeltjes, waar we uitgebreid hebben geneusd. Er was markt en een boerenmarkt. En heel veel curiosa-winkeltjes.

Tussen het struinen door, gingen we lunchen bij Bagels & Beans. Ik weet dat je daar goed glutenvrij kan eten, maar ik had het nog nooit eerder gedaan (ook niet in andere steden). Ik at een heerlijke bagel met zalm en roomkaas.

Thee bij The Wallstreet Tea Rose

Een paar uur later liepen we een zijsteegje van de Walstraat in. Een leuk winkeltje en een prachtig terras onder de druivenranken. Bij het bekijken van de uitgebreide thee-kaart, besefte ik dat dit restaurant ook op mijn lijstje stond: The Wallstreet Tea Rose.
Ik vroeg of ze ook glutenvrij lekkers hadden bij de thee. Ik kreeg een speculaasje en mocht kiezen uit wel 4 verschillende glutenvrije gebakjes! Wij namen allebei de glutenvrije brownie. Heerlijk!

Diner in ons ‘hotel’

Aangezien we een super de luxe ‘hotel’ hadden, met prive-keuken, prive-sauna en haast te veel slaapkamers om uit te kiezen, besloten we om op tijd terug te gaan.
(Het huis van mijn ouders, die ook een weekendje weg waren)

De vorige keer dat ik met R. uit eten ging, ben ik ziek geworden. Zij had al van te voren voorgesteld om zelf ons eten te maken. En ik had nog een volledige maaltijd over van ons groentepakket. We aten Paksoi en kip met Teriyakisaus van Judes diner, met gebakken uitjes van VA Foods.

Ontbijt

Een heerlijke nacht doorslapen, zonder gestoord te worden.
Een heerlijke luie ochtend zonder ‘mama, mama, mama’!
Een rustig ontbijtje met een krantje. Ik had yoghurt, een banaan en een portiezakje Boekweit-ontbijt van Eat Natural meegenomen.

Na het ontbijt gingen we terug richting het westen. We hebben nog een heerlijke wandeling op de Veluwe gemaakt (reeën gezien!) waarna ik weer thuis af werd gezet.
Volgend jaar weer!


Overige tips voor Deventer

bijgewerkt 6 juni 2020

 • Sync Ok
  Volledig glutenvrij bakery cafe!
 • Jackies
  “Jackies is echt een aanrader!!! Ook een aparte glutenvrije kaart.” (Sandra)
 • No. 11, zelfde eigenaar als Jackies
  “No. 11 had het echt heel goed voor elkaar! Dat had ik nog niet vaak meegemaakt. Zelf broodje kroket glutenvrij :)”
 • Mexicaans restaurant El Popo
  Eigen kinderen hebben coeliakie.
  ​”Aaaaaah je MOET echt naar el popo gaan uit eten:) heeeerlijk glutenvrije zelfgemaakte broodjes!!!(als voorgerecht) en als na gerecht glutenvrije cheesecake en nog een taartsoort volgens mij. Ik was zoooo blij na dat lekkere brood. Soort foccacia achtig.” (Daphne)
 • Deventer koek
  Deventer koek naar het recept van Van Welsem. Maar dan glutenvrij! Gemaakt door Simone’s Glutenfree Bakery. Hier kan je zien waar je h’m kan kopen. Ik kreeg h’m van Sinterklaas en hij was erg lekker!
 • Bakkerij Nollen in Deventer en Bathmen heeft glutenvrij- en lactosevrij brood, brownies, kokosboekjes, muffins, hartige broodjes en Deventer koek van Simone’s Glutenvrij Bakery.
 • Le Thai
  “Thais restaurant kan ook. Hebben we wel altijd van te voren gereserveerd. In overleg ook heel veel gerechten mogelijk.” (Jacqueline)
 • Eetcafé de Sjampetter​
  “Vind ik ook goed en betaalbaar.” (Anouk)
 • Eigenwijs Deventer, samenwerking met Simone’s Glutenfree Bakery.
 • St. Tropex Gastrolounge, lees de blog hierover van glutenvrije restaurants.
 • Ot en Sien, Pannenkoeken en lunch
  Hier heb ik ooit pannenkoeken gegeten tijdens een familiedag. Was leuk en lekker!
 • A Taste of Honey
  “Lunchroom waar bagels geserveerd worden. Ook glutenvrij bagels beschikbaar! Als je aangeeft dat je glutenvrij moet eten wordt er apart voor je klaargemaakt! Super service, aardig personeel en lekker eten. De Glutenvrije Bagel is erg lekker, warm, maar wel heel ‘zwaar’. Ik kon hem niet helemaal op. Je hoeft niet te reserveren. Bagel wordt apart voor je afgebakken, dat duurt wel iets langer dan gemiddeld.” (Livaad)
 • De 3 ridders
  Delicatessen. Verkooppunt van Sam’s Kitchen cakes, koekjes en taarten
 • Koh-i-Noor of India: “Ik kon alles eten behalve de naam. Er waren 3 verschillende curries, kip tandoori van de gris, rijst, salade en papadums. Zeker voor herhaling vatbaar!” Ook afhaal.
 • Happy tosti
  “Alle tosti’s zijn ook gv te krijgen. Leuke plek” (Marion)
 • Brownies en Downies
  Glutenvrije brownies!
 • Bij pa en ma, in Schalkhaar (naast Deventer).
  Heel goed glutenvrij, maar door de grote hoeveelheden vlees niet mijn smaak.
 • Nunu in Schalkhaar (naast Deventer)
  Heerlijke speeltuin in het bos. Toen ik er was moesten we wel alert zijn dat glutenvrij ook echt glutenvrij was, maar het ging wel goed.
 • Chez Antoinette
 • het Arsenaal
 • Paul van Gurp snackbar ook glutenvrije snacks
 • Saint Tropez
 • Goesting: “We moesten even wachten tot er nieuw glutenvrij brood was. Daarna werd er een top tosti met geroosterde kip en guacamole geserveerd.” (Janine)
 • McDonalds
  “De Mac bij de A1 in Deventer en McColmschate hebben gv hamburgers.” (Astrid)
 • En tenslotte buiten de stad Geb en Gaia
  Zo’n leuk restaurant! Ik schreef er een blog over.

5 antwoorden naar “Glutenvrij Deventer”

 1. Hoi Mirjam,
  Even een aan vulling:
  Lustre en Moskou bestaan niet meer.
  Net als De kleinste snoepwinkel en het Snoeppotje en Max 10
  NUNU is over genomen door anderen en ik weet niet hoe het daar zit met glutenvrij.
  De Mc Donalds Colmschate (in de wijk Colmschate) verkoopt ook gv hamburgers.

  Groet Astrid Klein Oonk

 2. Bedankt voor dit uitgebreide overzicht Mirjam! Ik ga een paar daagjes naar Deventer en dit is precies wat ik zocht :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*