High-tea bij de Broederkapel

Ik zit een beetje met dit artikel in mijn maag. Letterlijk.
Het zit zo. Tijdens de coeliakiemaand (mei) kreeg ik een uitnodiging voor een glutenvrije High Tea bij de Broederkapel in Veghel. Ook andere glutenvrije bloggers kregen deze uitnodiging.
Tijdens onze zomervakantie waren wij in de buurt van Veghel, en maakten dankbaar gebruik van deze uitnodiging.
Het was fantastisch, maar toch…

De Broederkapel

De Broederkapel ligt midden in Veghel. Het is een oud kapelletje, dat van binnen is omgetoverd tot een waar lunch/tea-paradijsje.
Mijn dochter vroeg waarom er overal bloemetjes op stonden. En dat was eigenlijk ook wel zo: Op de bordjes en de kopjes, op de lampenkapjes, prachtig! Ik houd daar van. Als er geen man bij ons in huis zou wonen, zou ons huis ook veel ‘bloemiger’ zijn. Maar ook manlief vond het mooi. Niet te vrouwelijk, zeker ook geschikt voor mannen.

Glutenvrij en Glutenvol

Wij kregen 2 keer een glutenvrije High-Tea, en 2 keer een glutenvolle High-Tea:


De glutenvolle High-Tea


De glutenvrije High-Tea

Wat kregen we?

Ik ga verder met alleen de glutenvrije High-Tea. De glutenvolle is immers niet van belang voor deze website.

We begonnen met het bovenste bordje: de sandwiches. Er was er 1 met kaas en 1 met zalm.
Het brood was van Genius. Het beleg was heerlijk, maar helaas te ‘volwassen’ voor Mirthe. De mosterd verpeste het voor haar.

Vervolgens gingen we naar het middelste bordje: met een pizza-rolletje, een quiche en een scone (te beleggen met jam en lactosevrije clotted cream).
Wat een leuk en simpel idee, die pizza-rolletjes! Het was weer brood van Genius, belegd als een simpele pizza en even onder de grill. Mmm!
Ook de scone was heerlijk, daar wil ik best het recept van.

Tenslotte kwamen we uit bij het onderste bordje met zoetigheid: Lemon-taartje, brownies, en nog meer lekkers waar ik de naam van vergeten ben.
Allemaal even heerlijk!
Maar halverwege dit bordje werd ik naar: Buikkrampen, hartkloppingen, misselijk, benauwd. Gelukkig verdween dit gevoel na zo’n 20 minuten weer, maar dit was toch duidelijk een (kleine!) glutenbesmetting.

Probleem

We kregen een doggiebag mee naar huis (tent). De volgende dag at ik de andere quiche voor lunch. Weer voelde ik me niet goed. Maar nadat ik eventjes rustig aan had gedaan, was het gelukkig weer goed.
Maar nu zit ik dus met een probleem: Ga ik deze High-Tea aanprijzen? Ga ik ze afrekenen op dit kleine foutje? Een foutje wat de meeste mensen met coeliakie waarschijnlijk niet eens gemerkt zouden hebben? Ze vonden het zelf ook erg vervelend en zullen er in het vervolg nog beter op letten.

Mirthe had nergens last van (maar heeft de quiche ook niet gegeten). De andere glutenvrije bloggers die ook bij de Broederkapel zijn geweest, hebben ook nergens last van gehad.
Lees hun verhaal en oordeel zelf: MetZonderGlutenFoodaholicGlutenfree Guide en Home of Comfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *