Glutenvrij in Dierenpark Amersfoort?

dierenpark amersfoort

Wij komen regelmatig in Dierenpark Amersfoort.

En regelmatig vraag ik: “Heeft u misschien ook een glutenvrij gebakje/broodje?

Ook al weet ik dat het antwoord nee is…

Tot vandaag!

Vorige week reageerde ik op de nieuwsbrief van het Dierenpark. Hierin stond dat 1 van de restaurants vernieuwd is. Is er nu dan ook mogelijkheid voor glutenvrij eten?
Tot mijn grote verrassing was het antwoord ja!

In het gehele park zijn gerechten uit de vlinderroute te vinden, deze zijn glutenvrij. In restaurant de Buitenplaats (en op andere locaties) zijn de frietjes ook glutenvrij en uiteraard is de saladebar glutenvrij.

De Vlinderroute

vlinderroute

In DierenPark Amersfoort kun je kiezen voor een bewust voedingsalternatief tijdens je dagje uit. Het park presenteert naast het bestaande menu, nu ook verantwoorde hapjes en drankjes die zijn ondergebracht op verschillende locaties van de nieuwe Vlinderroute in het DierenPark. Het park maakt hiervoor gebruik van de recepten uit de gids Vullen of Voeden van Wilfred en Lili Genee.

Zo drink je in het park een smoothie vol met het favoriete fruit van de Amersfoortse chimpansees, eet je een glutenvrije Tijger Pizza in Restaurant de Buitenplaats en geniet je van een glutenvrije pannenkoek in Restaurant de Boederij.
 

Echt glutenvrij?

Maaruh, ‘uiteraard is de saladebar glutenvrij‘ klopt natuurlijk niet. Een bufet is in principe niet glutenvrij: Iemand die er met zijn broodje langs loop (en een kruimeltje verliest), croutons die met dezelfde lepel opgeschept worden. Een bufet is niet controleerbaar… Dus ik stuurde nog een email, nu naar de verantwoordelijke floormanager. Zijn antwoord is enigsinds teleurstellend:

“Ik heb de folder met richtlijnen met veel belangstelling gelezen.
In de saladebar, frites, glutenvrije pannenkoek en de vlinderroute-gerechten zitten geen gluten verwerkt. In principe werken we zo veilig mogelijk voor wat betreft kruisbesmetting en presentatie van de gerechten. De kans op aanwezige gluten is dan ook minimaal.
Gezien de ernst van uw allergie, één kruimel kan al darmschade veroorzaken, durf ik niet met 100% zekerheid te garanderen dat de producten op geen enkele wijze in aanraking zijn geweest met gluten.
Helaas moet ik u teleurstellen en adviseren om toch een eigen lunch mee te nemen.”

Jammer…

################

Aanvullend 16 okt. 2015: De Boerderij biedt een glutenvrije pannenkoek aan. En in de snacklocaties (Oma’s Eethuis, Friet&Zoo, Huid en Haar) kan er glutenvrije friet besteld worden. De Buitenplaats heeft glutenvrije wraps en glutenvrije pizza’s.

Qua werkwijze en instructies proberen wij iedere vorm van kruisbesmetting met gluten bevattende producten te voorkomen. Een 100% garantie kunnen en willen we niet geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *