
Interrail = Glutenvrije uitdaging 5.0
Tenminste… dat dacht ik.
2,5 week met de trein door Europa. Onbekende steden, weinig meenemen, onverwachte situaties, niet overal op kunnen voorbereiden. En wat als Mirthe of ik ziek word?
Maar het viel mij 100% mee!
Het scheelt dat we naar Spanje en Italië gingen. Twee toplanden voor mensen die glutenvrij moeten eten. In heel veel restaurants weten ze goed wat glutenvrij inhoudt. En daar bovenop zijn er heel veel restaurants die volledig glutenvrij zijn!
Wij hebben vooral gegeten in restaurants die volledig glutenvrij zijn. Omdat ik echt wilde voorkomen dat ik (de enige volwassene) ziek werd. En omdat ik het zo fantastisch vind dat ze er zijn, dat we onbezorgd kunnen eten, dat we eten van elkaar kunnen proeven.

Het enige nadeel was dat we er soms iets verder voor moesten lopen, of zelfs met bus/metro/tram. En dat Eva soms op een ander tijdstip at dan wij, omdat zij iets moest eten en daar voor ons niets was.
In bijna alle steden die we bezochten, hadden we een appartement. Omdat dat vaak goedkoper is, met z’n drieën, maar vooral omdat we daar zelf ons eten konden maken. In die 2,5 week hebben we ‘maar’ 31 keer buiten de deur gegeten. Inclusief 9 ijsjes. Dat is veel minder dan de 48 maaltijden die je zou verwachten. (16 dagen x 3 maaltijden).

Op de treinreizen hadden we altijd eten voor onderweg mee, gekocht op de vorige bestemming. En natuurlijk had ik een noodvoorraad van thuis met proteïne repen en nootjes. Maar deze waren aan het einde van de reis niet eens op!
Kortom: De uitdaging viel 100% mee. We hebben heerlijk gegeten en bovenal een prachtige reis gemaakt.
Al was 6 steden achter elkaar wel een beetje veel. Volgende keer ook wat platteland of strand er bij en misschien een auto huren. We zijn al aan het bedenken waar we de volgende keer heen gaan!

Deze blog is onderdeel van een tiendelige serie over onze glutenvrije Interrail-reis in de meivakantie.
Top!