15 tips voor een onbezorgde glutenvrij zomer

Het is zomer!

Voor mij een aanleiding om alle glutenvrije tips voor komende zomer op een rijtje te zetten!

 1. Wat is er lekkerder dan een echt Italiaans ijsje uit een hoorntje?
  300+ IJssalons met een glutenvrij hoorntjes, een lijst (plus kaart!) met ijssalons die niet alleen glutenvrij ijs hebben, maar ook glutenvrije hoorntjes!
 2. Onbezorgd glutenvrij uit eten. Dat kan bij 1 van deze 33 volledig glutenvrije restaurants in Nederland. Zoek je zelf een normaal restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn Vijf tips om glutenvrij uit eten te gaan.
 3. Eten bij een strandtent is natuurlijk het ultieme zomergevoel. Lees waar dat goed kan in mijn blogs Glutenvrij bij strandtenten in Noord-HollandZuid-Holland en Zeeland.
 4. Als je toch op roadtrip bent, ga dan eens langs 1 van deze 23 glutenvrije winkels in Nederland.
 5. En er zijn er nog veel meer! In mijn lijst Uitsluitend glutenvrij, vindt je ‘alle’ winkels, restaurants en hotels in heel Europa die volledig (100%!) glutenvrij zijn. En nog beter, er zit ook een kaart bij, zodat je kan zien of er in de buurt van jouw vakantieadres een glutenvrij adresje is.
 6. Even een pizzaatje pakken. Het kan in Nederland bij 120+ pizzeria’s! En natuurlijk maakte ik ook hier weer een kaart van, zodat je makkelijk in de buurt kan zoeken.
 7. Bijzondere restaurants waarbij een te gekke speeltuin is of grote speelzolder. En natuurlijk kan er goed glutenvrij gegeten worden. 60+ kindvriendelijke restaurants waar je ook glutenvrij kunt eten (plus kaart!)
 8. Biertje? Lees eerst even mijn blog over glutenvrij bier.
 9. Wil je een stad bezoeken? Ik maakte een lijst met links naar blogs over Nederlandse steden. Niet alleen blogs van mijzelf, maar ook van andere bloggers: Glutenvrije tips voor Europese steden. Ondertussen staan er 70 blogs over 41 Nederlandse steden in de lijst, plus nog heel veel in de rest van Europa.
 10. Wil je een blog lezen over een land of streek waar je heen gaat? Kijk eens in deze lijst Glutenvrij op vakantie, met meer dan 100 blogs over heel Europa.
 11. En wat neem je mee als je een dagje weg gaat? Glutenvrij brood kan snel kruimelen na een paar uur hobbelen in een rugzak. Alternatieven lees je in mijn blogs Mee onderweg en Dagje weg.
 12. Meer dan 50 vakantie-adresjes waar glutenvrij (bijna) net zo normaal is als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar ook coeliakie heeft. Je leest het op Extra glutenvrij verwend worden op vakantie.
 13. Wij gaan elk jaar glutenvrij/glutenvol kamperen. We zijn dus aardig bedreven in het scheiden van glutenvrij/glutenvol op de camping. Lees hier hoe we dat doen: Glutenvrij kamperen en 20 glutenvrije recepten voor op de camping.
 14. Ga je verder weg op vakantie? Lees hier de tips van echte Wereldreizigers. En een oudje: Reizen met coeliakie.
 15. En tot slot: Wil je even helemaal niet weg, maar wil je je terugtrekken in je hangmat en wat lezen? Download dan het gratis Gelukkig & Glutenvrij magazine zomereditie. Of lees een boek waar coeliakie in voor komt.

Fijne zomer iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *