![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/myposter_collage_20191230-1024x666.jpg)
Ons kerstdiner met de schoonfamilie is vrij traditioneel en meestal ongeveer hetzelfde.
Er staat van alles op tafel, voor ieder wat wils!
Voorgerecht: stoofpeertje met geitenkaas
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03300-1024x768.jpg)
Ingrediënten:
- per persoon 1 grote, halve stoofpeer (uit pot of zelfgemaakt*)
- 1 rol zachte geitenkaas
- pijnboompitjes
- rucola
Bereiding:
- Leg op een bordje: De stoofpeer, daarop de geitenkaas en een paar blaadjes rucola.
- Rooster de pijnboompitjes in een hete pan zonder boter/olie en strooi de bruin geworden pitjes over het peertje.
Hoofdgerechten
Groentes:
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03302-1024x768.jpg)
- Rode kool, het lievelingsgerecht van mijn oudste dochter. Klik hier voor het recept.
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03301-1024x768.jpg)
- * Stoofpeertjes. Wij maken ze zelf: schillen en klokhuis verwijderen, in een pan net onder water, schepje suiker er bij en 2 kaneelstokjes. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen totdat ze rood zijn. Dat duurt (afhankelijk van de soort) 1,5 tot 2 uur.
- Cranberry compote, zelf geplukt en gemaakt volgens dit recept.
- Salade
- Rauwkost, waaronder snoeptomaatjes voor mijn jongste dochter en geschrapte worteltjes voor mijn neefje.
Vlees en vervangers:
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC_0107-1024x578.jpg)
- Draadjesvlees
- Kippenpootjes van mijn schoonmoeder (het schijnt dat niemand ze zo lekker maakt, dus dat laten we graag aan haar over).
- Knakworstjes
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03305-1024x768.jpg)
- Kerst spinazietaart volgens het recept van Bakers & Fakers
Bijgerechten:
- Aardappel kroketjes
- Gegratineerde aardappeltjes (kant en klaar)
Nagerechten:
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03310-1024x768.jpg)
- Tiramisu met advocaat (mijn lievelings)
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03308-1024x768.jpg)
- Crème brûlée (het lievelings van manlief)
![](https://web.archive.org/web/20220528065223im_/https://ikbenglutenvrij.nl/wp-content/uploads/2020/12/DSC03311-1024x768.jpg)
- Merengue (zelfgemaakt, met de eiwitten die overbleven van de crème brûlée) met warm zomerfruit (diepvries)
- IJsjes voor de kinderen