Glutenvrije voornemens 2022

Gelukkig 2022 allemaal! Ik wens jullie een gezond, fijn en liefdevol jaar, waarin je dromen uitkomen. Hebben jullie ook glutenvrije voornemens? Ik heb 22 voornemens voor ’22!

Al een aantal jaar stel ik een lijst op met (goede?) glutenvrije voornemens. Elk jaar kan ik er aantal wegstrepen, een aantal schuiven door naar het volgende jaar en een aantal blijven op mijn lijstje staan. Gewoon omdat ik ze elk jaar weer wil doen. 

Ik deel mijn glutenvrije voornemens in in 3 categorieën: Voornemens voor mijn blog, Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels en Overige glutenvrije voornemens.

Voornemens voor mijn blog

 1. Op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeken over coeliakie. Op de hoogte blijven van ‘alles’ wat speelt in de glutenvrije wereld. En hierover voor jullie interessante blogs blijven schrijven.
 2. Site opruimen. Er staan veel blogs over (ongeveer) hetzelfde onderwerp. Deze kunnen samengevoegd worden.
 3. Lijstje Glutenvrije (thuis) bakkers bijwerken
 4. Lijstje Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij) bijwerken. Voor Nederland is hij up-to-date, voor de rest van Europa moet ik de links weer eens nalopen (ik voeg wel regelmatig nieuwe restaurants en winkels toe).
 5. De lijst met lijstjes aanvullen en hier op Instagram aandacht aan besteden.
 6. Met mijn dochter(s) de serie Kid kookt glutenvrij maken, met makkelijke recepten voor kinderen.

Is er iets waar jij graag over wil lezen op Ik ben glutenvrij? Waar loop jij tegen aan, wat vraag jij je af? Ik hoor het graag!

Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels

Ondanks alle corona-beperkingen bezocht ik vorig jaar heel veel horeca. Totaal wel 56 keer (zie deel 1 en deel 2)! Dat is het hoogste aantal ooit, sinds ik glutenvrij eet.
Maar er is altijd nog wat te wensen over ;-).

 1. Vorig jaar ging ik met manlief naar B&B La Hortensia in Santpoort en met dochterlief naar Bed & Bikes in Amsterdam. Beiden worden gerund door iemand met coeliakie en dat is zo fijn, zo relax! Ze hebben het glutenvrije dieet ‘in de vingers’, hoeven minder na te denken en maken dus minder snel een foutje.
  Dit jaar wil ik weer naar zo’n B&B of hotel. Bijvoorbeeld naar B&B De Wolderwagen in Oosterwolde, naar Boutique hotel Lytel Blue of naar Mostarlic B&B in de Franse Ardennen. Nog veel meer van dit soort accommodaties vind je in mijn lijstje Extra verwend worden op vakantie, glutenvrije accommodaties.
 2. Naar de nieuwe vestiging van glutenvrije bakker Craft Coffee & Pastry in Almere.
 3. Naar De Steakerij met mijn vriendin A. en onze gezinnen. Dit buffetrestaurant in Drenthe is volledig glutenvrij!
 4. Naar volledig glutenvrij restaurant The Food Club voor een High Wine met vriendin E.
 5. Met mijn ouders naar glutenvrije Sync Ok, bakery café in Deventer. Mijn ouders halen daar regelmatig gebakjes voor ons, maar ik ben er zelf nog nooit geweest.
 6. Naar vriendin A. in glutenvrij Assen en dit keer wel langs de Ruttmans, de glutenvrije winkel.
 7. Met mijn schoonzus een dagje Gouda en dan lunchen bij Foodbar Miss Nice Banana.
 8. Met manlief een weekendje naar Leeuwarden en daar naar glutenvrije bakkerij Pips Delicious.
 9. Of naar 1 van de andere volledig glutenvrije restaurants en winkels in Nederland.
 10. Vorig jaar gingen we naar restaurant Sea You aan de pier van Velsen-noord. Zij zijn gespecialiseerd in glutenvrij. Helaas was hij dicht vanwege de corona maatregelen en konden we alleen maar afhalen. Dit jaar wil ik daar op het terras zitten: genieten van het mooie uitzicht en het lekkere eten.
 11. Vorig jaar beleefden we een mini-vakantie bij strandpaviljoen Sport in Wassenaar, met heerlijke glutenvrije calamares (zie onderstaande foto). Hier wil ik graag weer heen!
 12. Mijn mijn kinderen naar een paar leuke restaurants met speeltuin. Je vindt ze op mijn lijstje Kindvriendelijke restaurants waar je ook goed glutenvrij kan eten.
 13. Eindelijk met mijn dochter naar Parijs! Dat zouden we al doen toen ze 12 werd in mei 2020, maar door corona is het er nog niet van gekomen. In Parijs zijn heel veel volledig glutenvrije restaurants, je vindt ze in mijn lijstje Uitsluitend glutenvrij.
 14. Wat vaker een wandeling met koffie- of lunchstop. Heb je een tip? Ik hoor het graag!
calamares bij Strandpaviljoen Sport

Overige glutenvrije voornemens

 1. Verder met onze Reis om de wereld in 196 gerechten (zie hier deel 1 en deel 2)
 2. En last but nog least: Lief zijn voor mijzelf. Niet te veel moeten, rust nemen. Goed is goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *