‘Het’ glutenvrije dieet

glutenvrij

Voor buitenstaanders lijkt het duidelijk: Je eet glutenvrij of je eet niet glutenvrij. Helaas, 'HET' glutenvrije dieet bestaat niet. Iedereen bedenkt zijn eigen uitvoering.

Er zijn mensen met coeliakie die: 

  • niet glutenvrij eten
  • die een beetje glutenvrij eten
  • die de meeste tijd glutenvrij eten
  • die altijd glutenvrij eten
  • die glutenvrij en tarwezetmeelvrij eten
  • die glutenvrij en tarwezetmeelvrij eten en zonder producten met het woordje 'tarwe' bij de ingrediënten (zelfs al staat er 'glutenvrij' op de verpakking)
  • die glutenvrij eten, tarwezetmeelvrij, zonder het woordje 'tarwe' bij de ingredienten en zonder maltodextrine.
  • die glutenvrij eten, tarwezetmeelvrij, zonder het woordje 'tarwe' bij de ingredienten, zonder maltodextrine en dextrose, glucosestroop en andere tarwederivaten.
  • die zich houden aan het 0% gluten dieet.
     
  • die wel/ niet producten nemen met de tekst 'kan sporen bevatten van' (ook afhankelijk van wat er nog meer in de fabriek wordt gemaakt)
    – Lees hoe wij om gaan met Sporen van gluten –
  • die wel/ niet livaad raadplegen 
  • die wel/niet de fabrikant mailen of bellen
  • en dan hebben we het nog niet eens over kruisbesmetting gehad…
    (oven, vaatwasser, wel/geen zeep, stofzuigen, …)

Inspiratiebron van deze blog is dit topic op het coeliakieforum

Deze vind je misschien ook interessant

6 reacties op “‘Het’ glutenvrije dieet

  1. Coeliaken die niet glutenvrij eten, bestaan die echt? Ach ja, roken is ook (heel) slecht en toch doen mensen dat nog steeds (zag laatst een zwangere met een sigaret ….. nou ja zeg, vreselijk toch?)

  2. Pingback: Wel glutenvrij, geen coeliakie (deel 1) | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Interviews | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *