Interview met Marleen van Smaakvol glutenvrij

Marleen heeft een leuke blog: Smaakvol glutenvrij. Fijn leesbaar, leuke onderwerpen en lekkere recepten. Ze komt regelmatig voor in mijn reeks ‘De beste glutenvrije blogs van deze maand‘.
Daarnaast is zij 1 van de bloggers die actief mee denkt over hoe coeliakie bekender te maken en hoe we goed samen kunnen werken. Leuk!
Al een aantal keer interviewde zij mij voor haar blog. Nu is het tijd dat ik haar eens wat vragen stel!

Wie ben je? Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Marleen Trompenaars, 25 jaar oud, woon samen met mijn vriend in Eersel en wij zijn nu bijna een jaar verloofd! Samen vinden we het leuk om in onze vrije tijd te mountainbiken en veel op vakantie en dagjes weg te gaan! In het dagelijks leven werk ik als assistent accountant. 

Ik ga geen vragen stellen over hoe jij er achter bent gekomen dat je coeliakie hebt. Daarover kan je genoeg lezen op jouw eigen website. In die blog van 2018 schrijf je dat je je energie nog goed moet verdelen. Hoe gaat het nu met je?

Ik moet nog steeds goed op mijn energie letten. Ik denk ook niet dat daar nog ooit verandering in zal komen. Zodra ik thuis kom van het werk ga ik één uurtje/anderhalf uur liggen, vaak slaap ik dan ook echt en soms lig ik alleen wat te rusten. Dit rust momentje heb ik ook echt even nodig voor de rest van de dag. 

In het weekend is het  afhankelijk van hoe druk het weekend is, of ik wel of niet even ga rusten.   

Wat voor klachten heb je als je wel gluten hebt gegeten?

Ik ben helaas binnen een half uur goed ziek met flinke buikpijn en krampen etc.  Verder lijken mijn klachten veel op een griep: spierpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, noem het allemaal maar op. Het kan in het ergste geval zelfs een week duren voordat ik weer volledig opgeknapt ben. 

Wat vind je het vervelendste aan het glutenvrije dieet? En wat het leukste?

Op vakantie kan ik soms nog wel eens balen van het glutenvrije dieet. Dat je niet even snel en makkelijk dat bakkertje om de hoek binnen kan lopen voor een glutenvrij vers broodje. 

Ik vond het altijd al wel leuk om te koken en te bakken, maar dit is sinds het glutenvrije dieet alleen nog maar gegroeid! 

Welke 5 dingen staan er op jouw glutenvrije bucketlist?

Niet per se mijn eigen glutenvrije bucketlist, maar ik hoop zo dat er glutenvrije bastogne koeken en glutenvrije croissantjes die wél bladeren op de markt komen. 

BLOG SMAAKVOL GLUTENVRIJ

Hoe is je blog ontstaan en kan je kort vertellen waar je voornamelijk over schrijft?

In oktober 2016 heb ik de diagnose coeliakie gekregen. In december 2016 ben ik gestart met mijn blog. Dit was toen vooral als naslagwerk voor mezelf. Een handigheidje als ik bijvoorbeeld boodschappen aan het doen was en iets waar ik mijn verhaal in kwijt kon. 

Ik had toen niet gedacht dat mijn blog zoveel glutenvrije mensen zou trekken! Inmiddels weten er erg veel mensen mijn glutenvrije blog te vinden en ik zie het aantal nog steeds maandelijks groeien! Ik vind het dan ook erg fijn dat ik met mijn blog zoveel mensen kan helpen! 

Wat vind jij de leukste blogs om te maken?

De blogs waarin ik de glutenvrije producten van standaard merken laat zien, zoals bijvoorbeeld Lays of Unox. Deze blogs worden altijd erg goed gelezen, dus ik weet dat ik hier heel veel mensen mee vooruit help! Daarnaast zijn dit voor mij zelf ook hele makkelijke blogs als ik zelf boodschappen ga doen, of iemand anders aan mij vraagt welke chips zij bijvoorbeeld voor mij in huis kunnen halen voor hun verjaardag. 

Houd je deze lijsten regelmatig bij? En hebben de producenten niet zelf zulke lijstjes?

Ik probeer deze blogs inderdaad bij te werken zodra ik weet dat een bepaald merk nieuwe producten in het assortiment heeft of weet dat er een ingrediëntenwijziging is geweest. 
Je zou inderdaad verwachten dat de producenten zelf ook van dit soort lijstjes hebben, maar dat is lang niet altijd het geval! 

Ik zet wel altijd een ‘’disclaimer’’ bij deze blogs, dat iedereen altijd nog steeds zelf verantwoordelijk is voor het lezen van de ingrediënten. De ingrediënten kunnen immers veranderd zijn nadat ik de blog heb geschreven en voordat ik de blog heb geüpdate. 

Je gaat binnenkort trouwen en hebt andere mensen (waaronder mij) gevraagd naar het verhaal van hun glutenvrije bruiloft. Heb je veel gehad aan die verhalen, heb je er ideeën uit over genomen voor jullie eigen bruiloft?

Dat klopt inderdaad! We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor onze bruiloft! 
Ik was vooral heel erg benieuwd hoe andere mensen het glutenvrij hebben aangepakt op hun bruiloft. 

Uiteindelijk hebben we hier niet echt naar gekeken voor onze eigen bruiloft, maar alles geregeld zoals wij dat zelf graag willen die dag.  

Je maakt ook taarten voor andere mensen. Wat is jouw favoriete taart?

Mijn nichtjes en neefjes bestellen voor hun verjaardag altijd een thema taart. Ondanks dat zij niet glutenvrij hoeven te eten, maak ik deze taarten toch altijd glutenvrij, zodat ik zelf ook meteen een stukje taart heb. Zodra hun verjaardag voorbij is zijn ze alweer druk bezig met het bedenken voor een thema voor hun volgende verjaardag. Erg leuk vind ik dat! 

Soms word ik ook via mijn blog gevraagd om een glutenvrije taart te maken. 

De taart die ik tot nu toe het leukste vind is de bruidstaart die ik voor de bruiloft van mijn schoonzusje en haar man maakte. Deze taart was niet glutenvrij, maar ik weet dat ik hem glutenvrij net zo lekker en mooi zou kunnen maken.

Tekst loopt door onder de foto.


Dank je wel Marleen, voor je interessante en leuke antwoorden.
Ik wens je een goede gezondheid en een hele leuke bruiloft!

Meer lezen?

Interviews met mij op Smaakvol glutenvrij

Interviews met glutenvrije bloggers

Deze lijst vind je in mijn lijst Interviews. In deze interviews laat ik mensen aan het woord die allemaal glutenvrij eten, maar allemaal een ander verhaal hebben. De interviews hierboven zijn met bloggers, maar er is bijvoorbeeld ook een serie met mensen die wel coeliakie hebben, maar niet glutenvrij eten. En een serie interviews met bekende Nederlanders die glutenvrij eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *