Kinderboek: Een glutenvrij feestje

Vorige week ontving ik het kinderboek Een glutenvrij feestje van Maartje Kouwen.
Het was een feestje om uit te pakken en een feestje om te lezen!

Mirthe (9 jaar) pakte het boek haast meteen van mij af en nam het mee naar boven om te lezen. Toen ik haar vroeg wat ze er van vond, kreeg ik alleen een ‘mmm‘ als antwoord. Ik denk dat ze h’m te kinderachtig vindt. Het is immers ook een boekje voor peuters en kleuters!

Een glutenvrij feestje

Het is een leuk boekje op Dick Bruna achtige rijm. Het boekje gaat over Teijn, die steeds moe is en buikpijn heeft. De dokter vertelt hem dat hij niet tegen gluten kan, en dat hij daarom geen brood, koek en cake mag eten, maar wel fruit.

Teijn gaat samen met zijn vader boodschappen doen en komt er achter dat er brood en koekjes zonder gluten zijn. Toch maakt hij zich nog zorgen, want hij is bijna jarig en bestaat er wel taart zonder gluten?

Achter in het boekje staan 4 bladzijden met informatie voor ouders en leerkrachten, met handvatten over glutenvrij eten en links voor meer informatie. Op de site van Een glutenvrij feestje vind je deze informatie ook, plus nog een infobrief voor school en lesbrief met leuke activiteiten.

Mijn mening

Het is een leuk, positief boekje. Maar net zoals bij Dick Bruna, zit de kracht van het boekje in de illustraties. Wat een leuke, duidelijke plaatjes!

Meer boekjes over coeliakie?

Er zijn steeds meer kinderboeken over coeliakie. Leuk!
Via de link vind je een blog waarin ze allemaal genoemd zijn, per leeftijdscategorie en je vind er links naar de uitgebreide beschrijving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*