Afspraak bij kinderarts voor coeliakie-test

Vandaag gingen Mirthe en ik naar de kinderarts.
Ik zat nog te twijfelen: Moeten we wel gaan? Haar eczeem is nu bijna helemaal weg. Heeft zo’n bezoekje wel zin?

Het was een lang bezoek: Eerst moesten we een ponskaartje laten maken. Want Mirthe is (afgezien van haar geboorte) gelukkig nog nooit eerder in het ziekenhuis geweest.
Daarna gingen we naar de poli kindergeneeskunde. In de wachtruimte smulden we van de meegebrachte druifjes en al snel mochten we door naar de behandelkamer. De assistente controleerde Mirthe’s lengte en gewicht en liet ons daarna weer alleen. Daarna kwam de co-arts, met wie ik uitgebreid Mirthe’s geschiedenis (vanaf de zwangerschap) en klachten besprak. Zij wilde even overleggen met de kinderarts, voordat ze een beslissing nam. Want: Hoe moeten we nu verder met haar eczeem en is een coeliakietest echt wel nodig?

Mirthe had een auto ontdekt, die geluid maakte en uit zichzelf reed. Helemaal leuk!
Maar naar een tijdje had ze er echt genoeg van en was ze zelfs met een pakje sap en snoepjes niet te lijmen. Ze wilde mijn tas pakken en weg lopen. Gelukkig kwam de arts binnen: Kennen wij elkaar niet ergens van?
Ja, hij heeft Eva behandeld toen zij op neonatologie lag. Maar het lijkt mij sterk dat hij mij daar nog van herkend.

Kort samengevat: u wilt een coeliakietest. Geen probleem, gaan we doen. Op voorwaarde dat u het bij een bloedtest houd, als er geen antistoffen te vinden zijn. Volgende week dinsdag plannen we een belafspraak. Verder nog vragen?

En toen mochten we dus door naar het lab om bloed te prikken. Ik was er beetje angstig voor, omdat Eva op deze leeftijd panisch werd van het prikken. Maar Mirthe is een ander kind, Mirthe is nog nooit geprikt en weet niet wat ze kan verwachten. Mirthe was een beetje beduusd, maar vond het verder wel interessant. Maar toen het klaar was, was ze boos! Ze had het helemaal gehad. Ze gleed van mijn schoot af en liep de deur uit.
En eenmaal buiten was die mooie pleister zo van haar arm getrokken.
Arm meisje…

Volgende week hoor ik dus of zij coeliakie antistoffen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*