Kiwi’s groeien toch niet in Nederland?
Nou, wel in onze achtertuin! We hebben wel 9 kilo kleine kiwi-tjes. Te hard om uit te lepelen, dus ze moeten allemaal geschild worden. Vaak ook te hard om zo te eten. Dus er staat nu regelmatig een pan kiwi-appelmoes op het vuur.
Ingrediënten:
- kiwi’s
- appeltjes (ik kreeg veel valappeltjes van buren en kennissen)
- eventueel een schepje suiker
Bereiden:
Schil de kiwi’s.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appel in kleine stukjes.
Doe de kiwi’s en de appels in een pan met een bodempje water en kook ca. 20 minuten.
– Omdat zowel de kiwi’s als de appels wel wat meer zon konden gebruiken, is het geheel erg zuur en deed ik er nog een schep suiker bij. –
Pureer het fruit met een staafmixer.
Doe de kiwi-appelmoes in schone glazen potten.
Wil je ook kiwi-moes maken? Kom bij mij maar een emmertje kiwietjes halen!