Kookboek: foodless

Foodless-glutenvrij-kookboek

Deel 3 in deze reeks kookboekenrecensie: Foodless!
Schrijfster Carlijn Bröring heeft een website voor voedselintoleranties, verkoopt zo af en toe haar baksels op markten en binnenkort opent haar glutenvrij restaurant The Food Club!

Ik kreeg dit boek van haar toen het net verschenen was. En deze kookboeken7daagse is een leuke aanleiding om te vertellen wat ik van het boek vind.

Bij het beschrijven van het boek volg ik de vragen die ik in de introductieblog van de kookboeken7daagse beschreef:

a. Is het een volledig glutenvrij kookboek?

Ja!
Bij alle recepten staat aangegeven of ze ook vrij zijn van de 13 andere allergenen.

b. Wat is de uitstraling van het boek?

Het heeft geen harde kaft en geen lintje. Dus niet de echt luxe uitstraling als bij De Gluut en Boom geniet. Maar dat maakt helemaal niet uit: Het boek bevat mooie foto’s en de opmaak is overzichtelijk en erg prettig.

c. Wat voor recepten staan er in het boek?

In het boek staan veel recepten die ik ook regelmatig maak. Ongeveer zo, maar dan net anders. Zoals de witlofsalade en de venkelsalade, de eirmuffins en de courgettesoep, de gevulde paprika en de meloensalade.

Maar er staat ook bijzondere recepten in, zoals bananencrackers met tonijn, ananascarpaccio met gerookte zalm en gezouten karamelrepen.

Ik maakte 2 recepten:

vegetarische-glutenvrije-burger

vegetarische burger

glutenvrije-pizza

pizza

d. Hoe zijn de recepten geordend? Ik houd van koken met de seizoenen. Is dat goed te doen?

De recepten zijn verdeeld in ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten, taart en ander lekkers en de basis.
Daarnaast staan achter in het boek menu suggesties per seizoen. Super!

d. Zijn de recepten goed te maken, de ingrediënten makkelijk te krijgen?

Bij ’taart en ander lekkers’ worden soms ‘hippe’ ingredienten gebruikt als Ahornsiroop en Kokosvezels. En xantaangom is toch ook niet heel vreemd voor glutenvrije baksels? Al is het inderdaad even zoeken, als je het niet in een webwinkel wil kopen…

e. Staat er een bereidingstijd bij de recepten?

Ja, heel fijn. En ook voor hoeveel personen de recepten bedoeld zijn.

f. Is dit een aanvulling op de (glutenvrije) kookboeken die er al zijn?

Foodless is een compleet kookboek. Koken, maar ook bakken. Makkelijke recepten, maar ook recepten met wat meer uitdaging. Het past mooi in het rijtje van (de al eerder genoemde) De Gluut en Boon. En omdat complete glutenvrije kookboeken nog steeds veel te weinig zijn, is het zeker een welkome aanvulling!

h. Staan er verhaaltjes in het boek?

Er staan geen ‘verhaaltjes’ in het boek over bijvoorbeeld de recepten. Wel een leuke inleiding en heel veel informatie. Over de diverse allergenen, maar ook tips voor merken, winkels en restaurants.

Het is geen boek dat ik vol plak met bladwijzers, zoals ik bij veel andere kookboeken doe. Maar wel een boek om er regelmatig weer bij te pakken om inspiratie op te doen!

3 antwoorden naar “Kookboek: foodless”

    • Dat heb ik ook Gerda. Daarom stel ik mezelf soms een uitdaging: Deze week ga ik alleen maar uit kookboeken koken. Of: niet meer terugvallen op het oude-vertrouwde, maar iets nieuws proberen dat al tijden in mijn wensenlijstje staat.
      Het werkt best goed ;-).

  1. Pingback: Glutenvrije kookboeken - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*