kosten beperken

besparen op boodschappen

In deze blog geef ik tips om de kosten zo veel mogelijk te beperken:

 1. Gebruik (zo mogelijk) de aftrekpost van de belasting.
 2. Wordt lid van de NCV en declareer de contributie bij je zorgverzekeraar.
  Als je lid wordt van de NCV krijg je 4 keer per jaar het Glutenvrij Magazine. Hierin staan vaak aanbiedingen van leveranciers en tips om kosten te besparen. Daarnaast geeft de ledenpas korting bij verschillende winkels.
 3. Koop zo veel mogelijk producten, die van nature al glutenvrij zijn. Deze zijn vaak veel goedkoper dan de speciale dieetproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groente, fruit, rijst, noten, kaas, … Maar ook aan bitterkoekjes en schuimgebakjes.
 4. Ga regelmatig even struinen bij een toko of Poolse winkel. En vraag informatie bij de verkoper. Hij/zij wijst je waarschijnlijk producten aan waarvan je niet wist dat ze glutenvrij zouden zijn. Zo kreeg ik bij mijn toko heerlijke gestoomde cakejes.
 5. Bak je eigen brood. Bak je eigen koekjes. Kook niet uit een pakje.
  En gebruik hier zo veel mogelijk melen voor die van nature al glutenvrij zijn. Zoals rijstemeel, ketanmeel, maismeel en tapiocameel van de Toko.
 6. Houd je niet te stevig vast aan de boterham met kaas tussen de middag. Een salade of een restje van de avond daarvoor kan ook lekker zijn!
 7. Geld natuurlijk voor iedereen: Gooi zo min mogelijk eten weg. Koop goed in en probeer of je restjes kan hergebruiken.
 8. Bezoek glutenvrije markten in de regio. Hier kan je proeven, krijg je veel gratis en zijn veel aanbiedingen.
 9. Probeer mensen uit de buurt te spreken die glutenvrij moeten eten. Zoek de Facebookpagina van jouw buurt (of richt h’m op) of plaatst een berichtje op 1 van de coeliakieforums op Facebook. Mensen uit de buurt hebben vaak tips/adresjes waar je zelf nog niet aan had gedacht. En misschien kan je een keertje samen eten!
 10. Volg coeliakie-blogs, coeliakie-facebookpagina’s en coeliakie-insta accounts. Hierop staan de nieuwste ontdekkingen, recepten, productrecensies en hoe om te gaan met coeliakie en het glutenvrije dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *