Lieke is vrij: cake mix

Op een regenachtige ochtend besloten de meisjes en ik dat we 2014-02-05 10.27.11cakejes gaan maken. Normaal maken we de cakejes met rijstmeel en ketanmeel (volgens dit recept). Maar nu gingen we natuurlijk het cakemeel van Lieke is Vrij proberen!

Hieronder lees je onze bevindingen.

Volgens de beschrijving op de verpakking moest ik eerst de boter en de 6 (!) eieren luchtig kloppen. Helaas viel toen de stroom uit en had ik een mixer vol boter…
Ook toen de netbeheerder klaar was met de onderhoudswerkzaamheden, was het niet makkelijk luchtig kloppen. Was mijn boter te hard? Was kloppen met normale mixhaken geen goed idee?
​Hoe dan ook: Uiteindelijk had ik een mooi, luchtig beslag waarmee ik de muffinvormpjes ging vullen. 
De mix is goed voor 1 cake. Maar omdat ik meer van cupcakejes houd, deed ik ze in muffinvormpjes. Is wel wat meer werk. Want met al het belag kon ik heeeel veel cupcakes en kleine cupcakes maken.

De cakejes waren erg lekker. Volgens manlief 'echte omacake'.
Binnen een dag was alles verdwenen… Weet ook niet waarheen…

Ga ik de mix zelf ook kopen?
​Nee, want wij vinden de cakejes niet lekkerder dan de cakejes van rijst- en ketanmeel. En alles bij elkaar gerekend, is de mix van Lieke is Vrij meer dan 2 keer zo duur: € 3,95 voor de mix + € 2,05 voor de bijkomende ingredienten = € 6,00.
Voor de cakejes van rijst- en ketanmeel ben ik totaal € 2,60 kwijt.

Raad ik de mix aan voor anderen?
Ja, absoluut! Als je niet vaak (glutenvrij) bakt, is het een ideale mix. Je hoeft geen 'rare' ingredienten te kopen en de smaak is heerlijk! Ook voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.
 

3 antwoorden naar “Lieke is vrij: cake mix”

  1. Wat een fijn stukje over het product, je hebt precies al mijn vragen beantwoord! Hiermee kan ik simpel cupcakes maken voor mijn glutenvrije oma, waar ik over het algemeen niet regelmatig glutenvrije producten klaar maak. Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*