Yam: dagelijks vers, glutenvrije brood

yam-licht yam-donker

Kennen jullie het brood van Yam al?

Sinds kort is dit verse glutenvrije brood te vinden bij alle supermarkten van Jumbo en C1000.

Hieronder lees je wat ik er van vind.

yam-winkelIk vond het brood bij de C1000 om de hoek. Midden tussen het brood. Slik…
Ja, ik weet dat het goed verpakt is. Volgens de voorschriften hoort het in een groene kist, bovenop het andere brood, zodat er geen kruisbesmetting plaats kan vinden. Bij deze C1000 staat het inderdaad bovenop het broodschrap, maar niet in een aparte kist.

 

Thuisgekomen probeerde ik zowel het licht- als het donkermeerzaden.
Het brood is compact, met zaadjes, beetje zuurdesem-achtig, goed vullend en lekker.
Ik vind het lichte brood lekkerder dan het donkere brood. Het donkere brood heeft namelijk wel een erg donkere smaak.
Helaas proef ik er niet aan af dat het vers is. Het heeft te veel bite om vers te smaken.
Er zitten 12 sneetjes in een brood. En waar ik normaal nog niet vol ben van 4 glutenvrije sneetjes, zit ik nu echt vol.

Dochterlief wil het trouwens niet eten: Er zitten pitjes in, en het is veel kleiner dan normaal brood.

En dan de prijs… Ik vind € 4,25 zelfs voor glutenvrij brood een beetje te duur…
Maar wat fijn dat we vanaf nu in bijna elke stad vers brood kunnen kopen!

7 antwoorden naar “Yam: dagelijks vers, glutenvrije brood”

 1. Hmm dat is nog duurder dan het diepvriesbrood dat ik weleens bij de Jumbo kocht. Maar toch wil ik dit wel een keertje proberen, ook al omdat dochterlief een beetje genoeg krijg van het bbm-brood.

 2. Hier ligt het bij de Jumbo netjes in een groene kist, volgens de voorschriften dus. Het brood is duur, maar wel erg lekker. Het is een van de weinige soorten glutenvrij brood dat ik eet zonder het vooraf te roosteren. Ook ik zit echt vol, al na 2 sneetjes. Probeer dat maar eens met het brood van Schär ….

 3. Aan de foto te zien werkt jouw C1000 niet met aparte kisten. Bij (de meeste) Jumbo-vestigingen is dat wel zo, en dat ziet er goed uit.

  De prijs van het brood lijkt stevig, maar het is wel 600g. Als je de andere glutenvrije broden omrekent naar dezelfde hoeveelheid, blijkt Yam zeker niet de duurste te zijn, zie ook de Facebookpagina van Yam.

 4. Heb het zojuist bij de jumbo gekocht om uit te proberen…keurig netjes op de bovenste plank en in een zeer opvallende aparte groene kist! Allebei de versies gekocht en de lichte net geproefd. Duidelijk een van de betere qua smaak, vult enorm. Wel duur zoals alles wat glutenvrij is maar misschien als veeeel mensen het kopen kan de prijs wat omlaag. 

 5. Het brood bij de Jumbo is het lekkerste  brood wat er te koop is, en vooral het krentebrood geweldig, ik ben er heel blij mee.

  Ik heb 14 jaar coeliakie en heel veel brood zelf gebakken, maar dit is echt heel lekker.

  Coosje

   

 6. ongeveer 8 maanden terug een brood van YAMgekocht bij jumbo sterrenburg dordrecht. de smaak was best lekker maar anderhalf uur later doodziek geworden. met overgebleven brood terug naar de jumbo. door cheffin heel onbeleefd te woord gestaan brood achter gelaten en boos naar huis. zou gebeld worden over mijn klacht. niets meer gehoord. eenige tijd later in gesprek gekomen met een andere chef. ik mocht toen een glutenvrij product uit de schappen uit zoeken, heb cakemeel gekozen en kreeg nog heel vriendelijk 2 bossen bloemenvan de chef. nu vorige week uit het broodvak een ander vers brood gekocht. de smaak was best lekker. 3 sneedjes gegeten en hele nacht ziek opgelopen. nogmaals de verpakking gelezen. yam glutenvrij maar tot mijn verbazing ook havervlokken in het brood. haver is verboden voor een coeliakie patient. ga deze week nog terug met het overgebleven brood.

  • Goedemorgen,

   Wat vervelend dat je ziek bent geweest van Yam-brood!
   Haver is wel veilig voor coeliakie-patienten. Lees mijn blog “Is haver glutenvrij?” (https://ikbenglutenvrij.nl/is-haver-glutenvrij/)
   Slechts ca. 5% van de coeliakiepatiënten reageert wel (licht)  op haver. Maar als je haver niet gewend bent, moet je het langzaam opbouwen. Door het hoge vezel-gehalte moeten je darmen wennen. Succes!

   Groet, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*