Mijn 17 glutenvrije voornemens voor 2021

Gelukkig 2021 allemaal! Ik wens jullie een gezond, fijn en liefdevol jaar, waarin je dromen uitkomen. Hebben jullie ook glutenvrije voornemens? Ik heb er voor komend jaar wel 17!

Al een aantal jaar stel ik een lijst op met (goede?) glutenvrije voornemens. Elk jaar kan ik er aantal wegstrepen, een aantal schuiven door naar het volgende jaar en een aantal blijven op mijn lijstje staan. Gewoon omdat ze elk jaar terug komen. 

Afgelopen jaar kon ik veel van mijn voornemens niet uitvoeren door de corona-maatregelen. Ik ben benieuwd of het dit jaar wel kan…

Voornemens voor mijn blog

 1. Op de hoogte blijven van de nieuwste onderzoeken over coeliakie. Op de hoogte blijven van ‘alles’ wat speelt in de glutenvrije wereld. En hierover voor jullie interessante blogs blijven schrijven.
  In het verlengde hiervan: De online lezingen van de NCV luisteren die ik nog niet gevolgd heb.
 2. Nieuwe interviews plaatsen om nog meer een gezicht te geven aan de diversiteit die coeliakie heet. Ik ben nog op zoek naar mensen met neuro-coeliakie, dermatitis herpetiformis en andere (bijzondere) verhalen. Als je jouw verhaal (eventueel anoniem) wilt vertellen, stuur een berichtje naar info@ikbenglutenvrij.nl.
 3. Meer reviews schrijven over glutenvrije kookboeken.
 4. Met mijn dochter(s) de serie Kid kookt glutenvrij maken.
 5. Waar wil jij graag een blog over lezen op Ik ben glutenvrij.nl? Waar loop jij tegen aan, wat vraag jij je af? Geef een reactie onder aan deze blog of stuur een email aan info@ikbenglutenvrij.nl.

Voornemens voor bezoek aan (glutenvrije) horeca en winkels

 1. Met manlief naar B&B La Hortensia in Santpoort, en dan lekker op de fiets naar Heemskerk voor een uitgebreide (afhaal?) lunch bij glutenvrij restaurant Klein geluk ontbijt & lunch en naar restaurant Sea You aan de pier van Velsen-noord. En op de terugweg naar huis natuurlijk langs Craft Amsterdam voor (naar verluid) de lekkerste glutenvrije croissants!
 2. Naar De Steakerij met mijn vriendin A. en onze gezinnen. Dit buffetrestaurant in Drenthe is volledig glutenvrij!
 3. Naar The Food Club voor een glutenvrije High Wine met vriendin E.
 4. Met mijn ouders naar Sync Ok, bakery cafe in Deventer.
 5. Naar vriendin A. in glutenvrij Assen en dit keer wel langs de Ruttmans, de glutenvrije winkel.
 6. Een dagje naar Amsterdam met vriendin R. en dan lunchen bij glutenvrij café en winkel G in West, croissants (en ander lekkers) halen bij glutenvrije bakker Craft Amsterdam en dineren bij glutenvrije pizzaria Mastino V of bij glutenvrij restaurant Bloem eten en drinken.
 7. Met mijn broer naar Foodbar Miss Nice Banana in Gouda.
 8. Of naar 1 van de andere volledig glutenvrije restaurants en winkels in Nederland.
 9. Afgelopen jaren ging ik regelmatig uit eten. Dat was echter meestal buiten mijn eigen stad (glutenvrij in Amersfoort). Dit jaar wil ik wat vaker in eigen stad uit eten. Bijvoorbeeld bij Rauw, bij Broodatellier, bij Pompei en bij Madonna.

Overige glutenvrije voornemens

 1. Samen met de NCV een Eerste hulp bij coeliakie maken. Ik zou op de Nederlandse Coeliakie Dag 2020 hier een presentatie over geven, helaas ging deze door de corona maatregelen niet door. Maar beiden vinden we het te belangrijk om te laten zitten.
 2. Regelmatig een recept maken van mijn lijst Recepten te maken, deze komt maandag aanstaande online. Dit is een lijst met recepten die ik nog nooit gemaakt heb, maar erg graag een keertje wil uitproberen. De resultaten vind je op Instagram onder #eindelijkoptafel.
 3. Door alle lekkere sint- en kerstlekkers, is mijn voornemen om voor 2021 op een gezond BMI te komen niet gelukt. Tot mijn verjaardag (begin april) wil ik elke maand minstens 1 kilo afvallen. (Zie mijn blog Afvallen/aankomen bij het glutenvrije dieet).
 4. En als laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste: Verder met het magazine Gelukkig & Glutenvrij. Een Paas-editie? Een gedrukte editie? We zijn hard aan het brainstormen!

  En wil jij weten hoe jij jouw glutenvrije en/of gezonde voornemens vol houdt? Lees dan vooral onze december-editie. Hierin staat een artikel met 5 tips om gezondheid te verbeteren en een artikel Glutenvrije voornemens, oefening van voornemens naar succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *