Dit recept is 1 van mijn favoriete lente-recepten. Een restjesrecept, met mijn favoriete lente-groente, het witte goud. Je zou denken dat ik geen restjes over houd van mijn favoriete lente-groente. Maar ik koop altijd een kilo op de markt. En manlief en kids eten ze nauwelijks. En hoe lekker ik ze ook vind, een kilo krijg ik echt niet alleen op. Daarom de volgende dag als lunch weer! En stiekem vind ik ze zo nog lekkerder…
Asperge salade
Bereidingstijd: 5 minuten
Lunchgerecht voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150 gram geschilde en gekookte asperges
- 100 gram snoeptomaatjes
- handje pijnboompitjes
- paar takjes bieslook
- takje citroen-tijm
Ik gebruikte een honing-mostert dressing, die ook nog in de koelkast stond. Maar een simpele dressing van olijfolie, balsamico, peper en zout is ook heerlijk!
honing-mostertdressing:
- 1 el mostert
- 1 el honing
- 1 el yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
Bereiding
Snij de asperges in stukken.
Halveer de snoeptomaatjes.
Leg de asperges en de snoeptomaatjes in een bakje of bordje.
Bak je pijnboompitjes even kort in een koekenpan zonder boter/olie, totdat ze beginnen te geuren. Strooi ze over de asperges.
Hak of knip de bieslook en de citroen-tijm fijn.
Meng alle ingrediënten van de dressing en schenk zoveel over de salade als jij lekker vindt.
Eet smakelijk!
Nog meer glutenvrije lente-recepten?
Kijk dan snel bij de andere bloggers die vandaag mee doen met #wijbloggenglutenvrij:
- Annemiek Nauta – pizza met lente-ingrediënten
- Sophie glutenvrij – top 5
- Glutenvrij in Utrecht – risotto met doperwten en garnalen
- Smaakvol glutenvrij – plaattaart met spinazie en kip