Mirthe mag glutenvrij!

Eindelijk zijn de verlossende woorden gevallen: Mirthe mag per direct glutenvrij!

Het is al 2 weken geleden dat we bij het WKZ waren. Toen moesten de antistoffen nogmaals onderzocht worden. En moest uitgesloten worden dat Mirthe een parasiet had, die de klachten ook kon veroorzaken. Zij zou ons eind vorige week bellen met de uitslag.

Op vrijdagmiddag ben ik zelf maar eens gaan bellen.
“Ik maak een belafspraak voor u bij dokter M. Nee, ik mag u niets vertellen over de uitslagen.”

Die belafspraak was vandaag. Na 4 uur zou ik worden gebeld.
Toen ik om 5 uur nog steeds niet was gebeld, dacht ik dat het niet meer zou gebeuren. Maar om 19:00 uur, net toen ik in de auto reed, in het donker, in de regen, op een drukke snelweg, met een dreinend kind achterin (en een slapend kind naast mij), werd ik gebeld:

Mirthe heeft onmeetbaar hoge antistoffen. (Dat wil zeggen dat het bloed verdund moet worden om het te meten en dat is nog steeds niet gelukt).
Mirthe heeft geen parasiet.
Dat wil zeggen dat ze per direct op glutenvrij dieet mag!

Ik ben benieuwd of ze veranderd als haar darmen straks herstellen.

7 antwoorden naar “Mirthe mag glutenvrij!”

 1. Hallo Mirjam

  Ik lees je blogs nu. Wij zitten nu 2.5 jaar met onze dochter in het traject. Ik was benieuwd of ik je nog vis deze of een andere manier kan contacten om info uit te wisselen
  Groetjes Susanne

 2. Hallp Mirjam, ben je nog actief op deze site? Ik zou graag met je in contact willen komen over het eczeem en jullie reis hierin. Bij mijn dochter vermoed ik hetzelfde namelijk

  • Beste Ays,
   Ik ben zeker nog actief. Twee keer per week een nieuwe blog!
   Vervelend he, die eczeem. Vaak beseffen mensen niet hoeveel invloed dat heeft. Vooral het slechte slapen…
   Waarom denk jij aan coeliakie? Heb je het zelf, of iemand in je familie? Eczeem kan zo veel oorzaken hebben. Ik hoor zelden dat kinderen ‘alleen maar’ eczeem hebben wat veroorzaakt blijkt door coeliakie. Maar het kan natuurlijk, Mirthe is hier het levende bewijs van.
   Als je hierover wilt sparren, kan je een email sturen naar info@ikbenglutenvrij.nl.
   Groetjes, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*