Nieuwe serie: Barbara eet 1 maand glutenvrij

Barbara heeft de uitdaging van haar dochters aangenomen: Ze gaat net als haar dochters glutenvrij eten, een maand lang. Deze maand zal ze regelmatig op mijn website vertellen hoe het gaat en waar ze tegen aan loopt.

Hieronder stelt ze zich voor.

Hallo,

Ik zal mezelf even voorstellen: Mijn naam is Barbara van den Boom. Ik ben getrouwd en de moeder van 2 mooie meiden van 11 en 9 jaar die beiden coeliakie hebben.

Omdat mijn meiden het niet eerlijk vinden dat ik altijd alles mag eten en zij niet, heb ik een afspraak met ze gemaakt: Ik ga deze maand ook glutenvrij eten!  Ik mag niet smokkelen van ze. Ze zijn er natuurlijk niet altijd bij, maar ik wil het zelf wel eerlijk houden. Ik heb even gekeken wat ik heb deze maand te doen heb en het valt mee. Geen verjaardagen, wel 2 x een borrel/uitje waar ze niet bij zijn. Ik weet nog niet wat ik zal doen. Het zal best lastig worden, maar ga mijn best doen.

Thuis veranderen alleen mijn lunch en mijn tussendoortjes. Ontbijten doe ik met yoghurt en muesli. Ik ga Bakery on main bestellen. Mijn meiden vinden die niet lekker, maar dat is de lekkerste muesli die er is. Avondeten is altijd al glutenvrij. De tussendoortjes worden wel een uitdaging, net als de visites, etentjes, etc. Zo bedenk in me net dat ik volgende week op baby visite ga. Jullie zullen het hier lezen!

Groetjes, Barbara

4 antwoorden naar “Nieuwe serie: Barbara eet 1 maand glutenvrij”

  1. Tja ga je bij die uitjes de keuken vragen glutenvrij te werken? Dat zou mij persoonlijk nl te ver gaan. Ik ben heel blij wanneer horeca een stap extra doet bij coeliakie maar zou deze inspanning niet vragen voor een uitdaging.

  2. Klopt wat Maaike zegt: is ook erg ongeloofwaardig als je bij een uitje gedurende die ene maand wel om glutenvrij voor je zelf vraagt, en na die maand niet meer.
    Maar het is voor de dochters wel fijn om een maand lang thuis een extra glutenvrij ma(ma)atje te hebben

  3. Op Facebook werd deze vraag ook gesteld, Maaike en Inge. Daar was de conclusie: als je de kok vertelt waarom je glutenvrij eet, wil hij waarschijnlijk met liefde mee werken. (En kan hij zelf beslissen hoe ver hij gaat om kruisbesmetting tegen te gaan).

  4. Pingback: Interviews | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*