Barbara eet 1 maand glutenvrij (deel 2)

Barbara heeft de uitdaging van haar dochters aangenomen: Ze gaat net als haar dochters glutenvrij eten, een maand lang. Deze maand zal ze regelmatig op mijn website vertellen hoe het gaat en waar ze tegen aan loopt.

Vandaag vertelt ze over haar eerste glutenvrije weekend.

Ik heb heel veel positieve reacties gehad op mijn maand glutenvrij. Ik had het natuurlijk ook even op mijn eigen Facebook pagina vermeld en heb heel veel steun gehad. Mijn meiden nemen het heel serieus en controleren alles wat ik eet. Zo kwam de oudste er achter dat de sambal niet glutenvrij was.
Steeds als is als ik brood aan het smeren ben, wil ik een schoon mes wil pakken voor het brood van de meiden. Dat zit zo in mijn systeem.

Vrijdag zat ik bij de kapper. Daar kreeg ik geen koekje, want die waren niet glutenvrij. Daarna ging ik even langs de Makro. Daar lag dan nog wel een glutenvrije Schar koek, maar meer keus was er niet. Ik begin te geloven dat het inderdaad goed is voor de lijn.

glutenvrij-brood

Inmiddels heb ik mijn eerste weekend achter de rug. We hadden een rustig weekend. Zaterdag moest ik werken. Ik had glutenvrije boterhammen mee in een zakje. Ik had brood van Happy Bakers mee. Het smaakt prima met een lekker korstje. Maar ik was natuurlijk te laat met afbakken waardoor het warm in het zakje moest. Ik heb het zakje op mijn werk wel snel open gemaakt, maar toen was het wel al een beetje kleef.

Over de boodschappen op zondag deed ik heel veel langer dan normaal. Ik vind andere dingen lekkerder dan mijn meiden, maar van wat ik normaal eet is niet alles glutenvrij. Zo hebben de bij ah kant en klare Vietnamese soep. Kokend water er bij en klaar. Maar die kan niet want daar zitten noedels in. Dus ik ging deze keer met extra rijstwafels, glutenvrije ontbijtkoek en fruit naar huis. Ik kom de week wel weer door.

Op naar de rest van de week.


Lees hier deel 1: Barbara stelt zich voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *