Dit is zo’n recept waarvan ik verwacht dat iedereen het wel kent.
Maar ik zie dat de meesten het zonder de aardappelpuree maken. En dat vind ik juist de lekkerste combinatie, het echte comfort-food.
Het is 1 van de recepten die ik van mijn moeder leerde.
Hierbij het recept voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten + 30 minuten oventijd
Ingredienten:
- 500 gram aardappels
- 4 stronken witlof
- 8 plakken gerookte ham
- kaas of geraspte kaas
- klontje roomboter
- scheutje melk
- naar smaak: kummel, koriander en/of nootmuskaat
- naar smaak: peper en zout
Hoe bereiden?
- Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.
- Snij ondertussen de stronken witlof doormidden en omwikkel ze met de ham-plakken.
Leg deze in een ovenschaal.
3. Leg plakken kaas over de witlof, of strooi er geraspte kaas over heen.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Zijn de aardappels gaar? Giet ze af, voeg toe:
– zout en peper,
– kummel, koriander en/of nootmuskaat
– scheutje melk
– klontje boter
En stamp de aardappels tot een puree.
6. Verdeel de aardappelpuree over de witlof.
6. Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.
(mijn moeder doet er geen kaas over, maar paneermeel met klontjes boter)
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak deze in ca. 30 minuten.
Eet smakelijk!