Pepernoten bakken op school, glutenvrij?

Gisteren vroeg ik aan de juf of zij nog iets gaan doen in het thema van het Sinterklaasjournaal (bakken).
“Nee, we gaan alleen pepernoten bakken. En natuurlijk verzinnen we ook iets zodat Mirthe mee kan doen.”
Ik stuurde haar een email met opties, voor mij acceptabele opties. 

“Dag juf,

Pepernoten bakken met een glutenvrij kind in de klas, komt regelmatig voor. Ik zie veel tips op de coeliakie-forums. Hieronder schrijf ik een aantal voor mij acceptabele opties. Hoe je zelf niet alles te bedenken:

  • Mirthe doet gewoon mee met pepernoten bakken, maar krijgt plastic handschoentjes aan zodat het deeg niet onder haar nagels komt. Natuurlijk krijgt ze haar eigen glutenvrije pepernoten mee, zodat ook zij na afloop pepernoten kan eten.
    Hierbij is wel kans op inademen van rondvliegend meel. Als jullie voor deze optie kiezen, dan graag niet in de klas maar in een andere ruimte.
  • De hele klas bakt glutenvrije pepernoten. Is niet veel duurder dan normale pepernoten-mix. Ik kan de ingrediënten aanleveren (als ik daar een vergoeding voor krijg)
  • Mirthe bakt met een klein groepje kinderen op school glutenvrije pepernoten. Bakken in een goed schoongemaakte oven. Of de deegbolletjes mee naar huis nemen om daar af te bakken.
  • Mirthe komt met een klein groepje kinderen thuis glutenvrije pepernoten bakken.
  • Mirthe krijgt vrij en gaat met mij iets leuks doen (bijvoorbeeld naar een Sinterklaas-film).

Het is natuurlijk ook belangrijk wat Mirthe zelf graag wilt!

Groetjes, Mirjam”

Wat heeft de juf gekozen?

Het pepernoten bakken op school gaat als volgt: 2 ouders maken thuis deeg, op school rollen de kinderen pepernoten, de ouders nemen deze weer mee naar huis om daar af te bakken. Ik lever voor 1 groepje glutenvrij pepernotendeeg aan en bakte dat thuis af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *