Radio 2: Mirjam gaan borrelen bij Van Steeg

Mirjam bij Van Steeg

Als afsluiting van de glutenvrije week van Henk van Steeg was ik uitgenodigd in de studio voor een borrel.

Leuk om de radio 2 studio van binnen te zien! Hier komen dus alle radio-programma’s van radio 2 vandaan…
Het is een relatief kleine ruimte, met 2 banken voor gasten en 1 grote tafel met werkplekken voor de presentator, de producer en eventuele gasten. De presentator en producer hebben een aantal schermen voor zich en een grote hoeveelheid knopjes. Op de schermen kan je o.a. zien welke muziek er in dit programma gedraaid wordt, welke mailtjes en twitter-berichten er binnen komen, hoeveel tijd er nog is tot het volgende nieuws, en een scherm waarop ze berichtjes naar elkaar sturen.

Kantoor

Het is net een normaal kantoor: als het rustig is (als er een plaatje gedraaid wordt en geen telefoontjes gepleegd worden) is er tijd voor een praatje en een grapje. Maar soms wordt er ook snoeihard gewerkt als er iets (bijna) fout gaat of om alles exact binnen de gestelde termijn af te hebben.
En waar ik op mijn werk wel eens google om een prangende vraag te beantwoorden, doen Henk en Zegert dat ook om het radio-programma te maken of om hun nieuwsgierigheid te bedwingen: ‘Waar ken ik die stem van?’ en ‘van wie was dat nummer origineel?’.

Leven als iemand met coeliakie

Henk heeft dus een 4 dagen geleefd als iemand met coeliakie. Inclusief alle etiketten lezen voordat je het gaat eten, dat biertje laten staan, heel vaak handen wassen en zelf brood bakken.
Fantastisch dat Van Steeg tot 1 zo veel aandacht besteden aan coeliakie!
We hebben niet of nauwelijks gesproken over de symptomen van coeliakie, de mogelijke gevolgen van (onbehandelde) coeliakie, de glutenvrije hype en de gevaren daarvan of het vervelende traject dat veel mensen met coeliakie moesten doormaken voordat de diagnose werd gesteld.

Nee, het ging echt over het dagelijkse leven van iemand met coeliakie: Waar moet je op letten bij het boodschappen doen, hoe moeilijk is het om een glutenvrije lunch te krijgen, en waar moet je op letten als je iemand uitnodigt met coeliakie?
Waar loop je tegen aan, maar vooral ook: hoe blijf je hierin positief!

Beluister het laatste item hieronder:

En als dat niet lukt:
Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2

Borrel

Ik kreeg een uitgebreide borrel met veel lekkere hapjes.
Alleen de borrelnootjes bleken niet glutenvrij, maar dat was een vooropgezet plan ;-).

Ik vond het een eer om aan dit programma te mogen meewerken.
En bloos nog steeds van alle mooie reacties die ik kreeg.
Henk, Zegert, bedankt voor alle moeite die jullie hebben gedaan om coeliakie iets bekender te maken. En bedankt voor jullie gastvrijheid!

7 antwoorden naar “Radio 2: Mirjam gaan borrelen bij Van Steeg”

  1. Top programma Mirjam,leuk om naar te luisteren!

    Dat hebben ze bij Radio2 weer mooi gedaan, stukje aandacht voor spreek (Seu-li-a-kie) coeliakie, op naar je volgende ronde!!

    Succes met alles!!

  2. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: je leukste glutenvrije ervaring | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*