Manlief houdt van ouderwets lekker.
Van stoofpeertjes met suddervlees.
Van erwtensoep van z’n moeder (die van mij gedoogd hij).
En van griesmeelpudding.
Gelukkig is er een lekker, eenvoudig, glutenvrij alternatief van de ouderwetse griesmeelpudding.
Ingredienten:
- 1 liter soyamelk
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 gram kristalsuiker
- snufje zout
- 70 gram maisgries/polenta
Bereiden:
- Breng de melk aan de kook.
- Roer hier de vanillesuiker, suiker en zout doorheen totdat het opgelost is.
- Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt.
- Spoel een puddingvorm (of vormpjes) om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
- Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren.
- Serveer met bessensap of (zoals wij deden) met cranberryjam.