In mijn vorige bericht vind je een recept voor krentenbollen met spa rood. Mijn favoriete recept voor glutenvrije krentenbollen. Maar op mijn website stond nog een recept voor krentenbollen, met kwark. Dit is het favoriete recept van o.a. Glutenvrije zusjes. En verdient dus ook een plekje op deze (nieuwe?) website.
Het voordeel van deze krentenbollen is dat ze makkelijk en snel te maken zijn, ze hoeven niet te rijzen.
INGREDIENTEN:
- 250 gram kwark
- 250 gram glutenvrije meelmix (ik gebruik het liefst Freee plain white flour van Doves Farm of Finax broodmix wit (rood pak))
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram suiker
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels olie
- 2 eieren
- 200 gram rozijnen
BEREIDING:
- Roer olie, melk, kwark en eieren door elkaar.
- Meel, vanillesuiker, suiker en bakpoeder erbij en tot een smeuïg deeg roeren.
- Rozijnen er door roeren.
- Schep met een ijsbolletjes of 2 lepels bolletjes (het deeg plakt nogal). Leg de bolletjes op de plaat (let hierbij op dat ze uit kunnen lopen) of in een muffin-vorm.
- Verwarm de oven op 200 graden. Bak de broodjes in ongeveer 15 tot 20 minuten bruin.
EET SMAKELIJK!
Hoi er staat nergens wanneer de rozijnen erin gaan. Heb het op het laatst toegevoegd
Ah, ik dacht dat ik dat veranderd had. Rozijnen moeten idd als laatste toegevoegd worden. Dank je wel!
Waren ze lekker?
Wat een lekker en snel recept krentenbollen met kwark, ik bak ze regelmatig en ipv ei gebruik ik appelmoes ( 50 gram appelmoes staat voor 1 ei)..
Leuk om te lezen!
Ik bak deze eigenlijk nooit meer. Mijn dochter en ik vinden het recept met spa rood lekkerder. 😉