Ik wissel dit recept met yoghurt een beetje af met het recept van Jeandrine (met karnemelk). Maar welke ik nu het lekkerste vind, dat weet ik niet zo goed. Ik zou ze eens tegelijk moeten maken…
Ingredienten:
- 500 gram meel (mix van boekweit en/of teff, rijstmeel en ketanmeel)
- zakje bakpoeder
- 350 gram honing of basterdsuiker
- 1 el fiberhusk
- 3 el koekkruiden
- 1 el anijszaad
- snufje zout
- 1/2 liter yoghurt
- rozijnen en gember
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng alle ingredienten door elkaar.
- Stort het beslag in een cakevorm.
- Bak de ontbijtkoek in 1 a 1,5 uur gaar. (Controleer met een sate-prikker. Als deze weer schoon uit de koek komt, is deze gaar).
Tip: Ik gebruik de helft voor 12 cupcakes. Makkelijk in te vriezen en mee te nemen. Deze cupcakes moeten ca. 20 a 30 minuten in de oven.
Hoi Mirjam,
Dit recept ga ik uitproberen! Lijkt me heerlijk! Als je karnemelk gebruikt heb je dan ook een 1/2 l nodig? En zou je mij de verhoudingen van de verschillende soorten meel kunnen geven? Ik heb geen idee hoeveel je van elk soort er in kan doen.
alvast bedankt! Groetjes Britt
Het recept met karnemelk is heel anders. Die kan je hier vinden: http://www.jeandrine.nl/ontbijt-kruidkoek-ed/
En de verhoudingen? Ik gebruik wat er in de kast staat…
Max. 200 gram boekweit/teff en max. 100 gram ketanmeel.
Bedankt voor je reactie! Ik ga ze allebei maken!
Pingback: Eet ik voldoende groentes? | Ik ben glutenvrij