Recept: Kletskoppen

kletskop

Kletskoppen waren al 1 van mijn lievelingskoekjes, voordat ik glutenvrij moest eten.
Er zit zo weinig meel in, dat ik niet snap dat ze niet sowieso glutenvrij in de winkel liggen. Net als bokkepootjes overigens. Zou ons leven weer een stuk makkelijker maken, 3 standaard glutenvrije koekjes in het normale koekjesschap (bitterkoekjes, kletskoppen en bokkepootjes).

Helaas, ik moet ze zelf bakken. Wat ik graag doe overigens!
– En gelukkig kunnen mijn hulpjes ook steeds meer zelfstandig bakken in de keuken! –

Ingredienten

  • 50 gram blanke amandelen (gehakt)
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gram boter
  • 50 gram glutenvrije bloem

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de suiker, kaneel en zout. Veg de boter toe.
  • Voeg het bloem en de amandelen in gedeelten toe aan het deeg.
  • Vorm het deeg tot balletje van 1-2 cm dik.
  • Leg de balletjes op het bakblik met een tussenruimte van 8 cm. Ze lopen namelijk heel erg uit.
  • Bak de koekjes in 5 tot 7 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *