Reis om de wereld in 196 gerechten, deel 3

Geplaatst op  door Mirjam — Geen reacties ↓

We zijn op reis!
Vlak voor de eerste lockdown hadden mijn dochters een leuk idee. Ik greep het met beide handen aan: Zij prikken een land op de kaart. En dan maak ik een gerecht uit dat land. Ik ben erg benieuwd hoe lang ik (zij) dit vol houden…. Komen we inderdaad op de 196 gerechten? 

In mei 2020 kon het eerste deel van onze reis zien, van Marokko naar Mexico.
In november 2020 kon je het tweede deel van onze reis zien, van Afghanistan naar India.
En nu volgende 12, van Tunesië naar Malawi.

Dag 25: Tunesië

Ik maakte een lekker stoofpotje 🥘 met pompoen 🎃 , aardappel, paprika, tomaat, olijf en kruiden. Daarbij een kippenpoot.
🧡

dag 26: Madagascar

Bonen stoofpot, naar het recept van Easy Cheesy Vegetarian

dag 27: Suriname

Ik maakte roti met kippenpootjes en tortilla’s van Old el paso.

dag 28: Oekraïne

Ik maakte Vinegret en deruny volgens het recept van Ukrainian recipes en nalysnyky volgens het recept van Claudia’s cookbook.

Dag 29: Chili

Ik maakte lekkere pastel de choclo (maïs 🌽 pastei) volgens het recept van Culi cool, maar de kinderen kleurden de kaart helaas rood…

Dag 30: Verenigd Koninkrijk

Ik maakte natuurlijk Fish and Chips!
💙

Dag 31: Franse Zuidelijke en Antarctische gebieden

Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord 🤣, maar het blijkt een eilandengroep waar alleen onderzoekers wonen. Eens per kwartaal komt een schip met voorraad, daarnaast is krab volop aanwezig en kunnen ze in de korte zomer een klein beetje groentes verbouwen.

Ik maakte een broodje krabsalade. 💛
Met glutenvrije krabstick die ik uiteindelijk vond bij de toko.

Dag 32: Zwitserland

Ik maakte 1 pan kaasfondue voor glutenvrij, 1 pan voor glutenvol en nog 1 pan voor Mirthe met Hollandse kaas en zonder wijn. Pfff…
Vandaar dat ik vergeten was om een foto te nemen en nu een stockfoto gebruikt heb 😀.

Zwitserland wordt nu groen ingekleurd op de kaart 💚🥳.

Dag 33: Argentinië

Ik maakte empanadas volgens het recept van #judesdiner (nu te vinden op smulweb). Ik vond ze zelf erg lekker en ook van de kinderen kreeg ik een 🧡 = allebei een beetje lekker.

Dag 34: Taiwan

Ik maakte Taiwanese Beef Noodle Soup (Hong Shao Niu Rou Mian) volgens het recept van Saveur magazine. Mijn meisjes vonden het te heet 🔥, maar wel lekker en ik kreeg 💛.

Dag 35: Angola

Ik maakte muambs de galinha, een stoofgerecht met kip 🐔 en pompoen 🎃. Mijn meisjes vonden het een beetje lekker en ik kreeg 💛.

Dag 36: Malawi

Ik maakte nvemba (bonenprut), nsima (maïspap), pompoensoep en pindakoekjes.

Onze reis volgen?

Op Instagram kan je onze reis verder volgen. Je vindt ze op mijn pagina of onder #reisomdewereldin196gerechten. We reizen verder naar Frankrijk, Duitsland, El Salvador en nog veel meer lekkers!

Kleur

Heb je hartjes bij sommige maaltijd gezien? Dit is een kleurensysteem:
Na de maaltijd kleuren de kinderen het land op de kaart in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *