Restaurant de Ondeugd

Kinderen uit logeren, wat meer tijd voor elkaar.
En precies op dat moment kwam de AH-actie: 2e driegangen menu gratis!
(Bij inlevering van een volle Albert Heijn spaarkaart).

Ondeugd

In Amersfoort stonden 8 restaurants op de kaart.
Merlot en Brasserie No Nonsens kennen we, zijn beiden goed en goed glutenvrij. Maar deze waren al vol. (En natuurlijk is het ook leuk om iets nieuws uit te proberen!)

Ik vroeg op twitter en facebook of iemand glutenvrij ervaring had bij de overgebleven restaurants. Helaas kwam hier geen reactie op en koos ik een restaurant ‘op goed geluk’.
Het werd restaurant De Ondeugd, in de Krommestraat.
Bij het telefoontje werd mij verzekerd dat ze een glutenvrije maaltijd kunnen verzorgen. Ja, echt goed glutenvrij, ook zonder kruisbesmetting, ook niet alles weglaten waar gluten in zit. “Mevrouw, bij ons krijgt u een volledig glutenvrije maaltijd.”
– De man klonk een beetje gehaast, maar wel kundig. Dus ik ging er voor. –

Ik kwam eerder dan manlief.
Tijdens het wachten kreeg ik een gewoon mandje met brood, geen glutenvrije vervanger.
Maar van de kaart, mocht ik bijna alles uitkiezen! Ik koos voor zalm vooraf en tonijn als hoofdgerecht.

Bij het voorgerecht kreeg ik een goed aangepast bord zalm. Eigenlijk zou deze geserveerd worden met taboulet (couscoussalade), deze was keurig vervangen door aardappelsalade. Maar bij het hoofdgerecht ging het mis: Mijn tonijn werd geserveerd op zwarte pasta… Ik stuurde het terug naar de keuken en riep haar nog na: Niet gewoon afspoelen he? Ik wil wel een volledig nieuwe tonijn!
Met manlief had ik een discussie: Spoelen we thuis ook niet gewoon af, als er een appeltje op de grond gevallen is? Dat is toch afdoende en het is zonde om het weg te gooien?
De keuken had (denk ik) dezelfde redenatie. Het duurde even voordat ik mijn eten kreeg, maar de tonijn was iets te gaar. Kan haast niet in die tijd gebeurd zijn. Maar het was verder lekker hoor!
Als nagerecht hadden we allebei crème brulee, met ijs. Mmmm!

Ook bij de rekening ging het mis: In plaats van het 2e diner gratis, rekenden ze een korting van 10 euro…

Kortom: We hebben genoten, van elkaar, van het lekker wegzijn, van eindelijk eens goed bijpraten en ook van het eten (ik heb nergens last van gehad!). Maar toch is Restaurant De Ondeugd niet voor herhaling vatbaar…

3 antwoorden naar “Restaurant de Ondeugd”

  1. Goed om te weten! Ook wij sparen fanatiek en hopen een keer te eten in die 2 restaurants die voor jou al bekend zijn…

  2. Pingback: restaurants: tips voor een glutenvrije maaltijd | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*