Rosies Food: Havermout

Op 13 januari schreef ik dat wij een doos producten van Rosies kregen.
Vandaag schrijf ik de laatste blog, over de havermout.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eindelijk mocht ik mijn favoriete ontbijt uitproberen: Havermout!

Golden Syrup Porridge oats

Ik begon met de Golden Syrup Porridge oats. Ik had alleen soyamelk in huis en tegen beter weten in probeerde ik daar de pap mee te maken. Zoet! In de Golden Syrup Porridge oats zit namelijk (veel) suiker toegevoegd. En in combinatie met de zoete soyamelk…
De dag daarna maakte ik de pap met gewone melk. Deze was wel lekker.
 

Haverpap appel

Ook voor de Haverpap appel wilde ik geen soyamelk gebruiken. Want ook aan deze pap is al suiker toegevoegd. Maar ook met gewone melk, lukte het mij niet om de pap perfect te krijgen. Let op, dit ligt waarschijnlijk aan mij, niet aan het product. Ik houd van pap waar de lepel net niet rechtop in blijft staan. En die verhouding is soms moeilijk te vinden.

Gisteren maakte ik het op mijn eigen manier: 1 kop havermout, 1 kop water en 1 kop melk. Doe het in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Overgieten in een kom, even laten staan en smullen!
Tenminste, dat was het idee… Het was te waterig, niet papperig genoeg.

Vandaag maakte ik de pap volgens de verpakking: 30 gram havermout met 180 ml melk. Aan de kook brengen en 2 minuten laten koken. Mwah. Het smaakte een beetje aangebrand en nog steeds te waterig…

Maar morgen ga ik het weer proberen. Want ik weet zeker, dat als ik de juiste verhouding gevonden heb, dat het heerlijk is!
 

Suiker

Net als glutenvrije mama vind ik het een beetje jammer dat er zoveel suiker aan sommige dozen is toegevoegd. Om dezelfde reden als zij: Ik ben niet tegen suiker, maar wil het graag naar eigen smaak toevoegen. (En die is meestal veel minder zoet).

De ingredienten van alle producten (niet alleen de haver, ook de anderen) kan je vinden op de website van Rosies.
Oh ja, op de pakken havermout staat wel hoe je deze het beste klaar kan maken. Echter, ik vond het te waterig. Op mijn eigen manier vind ik het lekkerder, romiger. (Zie de blog mijn favoriete ontbijt).
 

Bio Havermout

Tenslotte: de Bio Havermout. Hiermee maakte ik ontbijtmuffins, uit het bakboek van Phil Vickery. En koekjes. En ik strooide een handje door een zelfgebakken brood.
En toen bleef er nog een beetje over voor het ontbijt.
Mmmm! Ik vind havermoutpap puur lekker, maar je kan natuurlijk ook een heleboel toevoegen: appel, rozijn en kaneel; banaan en chocola; fruit (uit de diepvries).
De havermout van Rosies is niet grof, waardoor het nog fijner is om te gebruiken in de pap of in recepten.

Je kan natuurlijk ook overnight oats maken. Heel hip. Kijk voor een recept op bijvoorbeeld Culy. Maar ik mis hierin het romerige van havermoutpap.

Eén antwoord op “Rosies Food: Havermout”

  1. Ik maak deze havermout altijd met rijstemelk , die is al wat zoet en romig, savonds in een kommetje , wat zaadjes van het een of ander er bij,, en sochtends smullen, mmmm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*