#wijbloggenglutenvrij: Favoriete blogpost (2)

LOGO blogweek klein

Het is weer de 15e van de maand. Dat betekend: #wijbloggenglutenvrij! Glutenvrije blogges bloggen samen over 1 onderwerp. Deze keer: “Wat is je favoriete blogpost?

Mijn favoriete blogpost plaatste ik vlak voor deze blog. Onderstaande blog schreef ik voordat ik wist dat ik mijn favoriete blogpost mocht plaatsen.

Dit is mijn 810e blogpost.
Hoe kan ik ooit mijn favoriete blogpost uitzoeken uit 809 berichten?
Wat is mijn favoriete blogpost? De post die het meest gelezen wordt? Of waar het meeste reacties op zijn? De blogpost waar ik het meeste moeite voor heb gedaan? Of die moeiteloos uit mijn pen vloeide?  Een blogpost die ik regelmatig zelf nog een keer lees? Of blogjes waar ik zelf wijzer van ben geworden?

Vorige favorieten

Toen ik mijn 500e bericht schreef, maakte ik een lijst met mijn favoriete blogpost per categorie. Ondertussen ben ik 309 blogjes verder. Die lijst is niet dezelfde meer….

Oktober vorig jaar herhaalde ik een aantal (belangrijke) blogs: Coeliakie enquete, met alle antwoorden op de enquetes die ik regelmatig invul. Gezond glutenvrij eten, welke voedingsstoffen mis je als je glutenvrij gaat eten? Een blogje over het peuterboekje van Lies Knobbout. Blogjes over coeliakie op school/kinderdagverblijf. En een blogpost over glutenintroductie.

Meest gelezen

Het meest gelezen bericht is het blogje over glutenvrij snoep. Maar dat is niet mijn favoriet. Sterkter nog: Ik gebruik h’m zelf haast nooit.
– En 1 van de redenen dat ik deze blog bij houd, is om zelf informatie terug te kunnen vinden 😉 –

Meeste reacties

Op de blogs Snackbars met glutenvrije snacks en IJs met een hoorntje krijg ik de meeste reacties. Dit zijn vooral aanvullingen op de lijstjes. Daarnaast kreeg ik veel reacties op mijn blog Cadeautje! Maarja, toen kon je ook een cadeautje winnen ;-).

Kostte veel moeite om te schrijven

​De blogpost die mij de meeste moeite kostte om te schrijven is denk ik mijn eerste gastblog bedoeld voor Legally Raw: Glutenvrij gaan eten? 
Een blog voor een andere website schrijven, vind ik moeilijker dan een blog voor mijn eigen website. Ik heb het idee dat er meer druk op staat. Daarnaast wilde ik in die blog uitleggen dat je niet zomaar glutenvrij moet gaan eten. En om dat netjes te doen, vind ik moeilijk. 
En hebben jullie het gastblog/interview van diyforyouandme al gelezen? Zij schreef h’m in feite. En ik verzon de vragen. Vond ik erg leuk, maar ook erg lastig. Binnenkort verschijnt er weer zo’n interview met Elize van Stories of a Coeliac.

Vloeide moeiteloos uit mijn pen

Ik schrijf een heleboel kleine blogjes met een link of een filmpje. Deze zijn natuurlijk makkelijk te schrijven. Maar soms heb ik ook lange stukken tekst die moeiteloos uit mijn pen vloeien. Zoals de blogpost die ik al in 2011 schreef over Assertiviteit.
Daarnaast vind ik vragenlijsten en tags ook erg leuk om in te vullen. Bijvoorbeeld de Food tag van Home of Comfort. Of de Liebster Award en The Very Inspiring Blogger Award. Die laatste 2 zijn natuurlijk extra leuk, omdat ik hiermee een ‘prijs’ gewonnen heb!

Lijstjes

​Hierboven noemde ik al blogs Snackbars met glutenvrije snacks en IJs met een hoorntje. Maar ik maakte nog veel meer lijstjes!

Wijzer van geworden

Soms schrijf ik een blogpost met iets dat ik uitgezocht heb. Zo zocht ik uit of ik voldoende vezelsvoldoende jodium en voldoen vitamine D binnen krijg. Ik zocht uit welke glutenvrije tussendoor-repen er te krijgen zijn. En is inderdaad slechts 20% van de supermarktproducten glutenvrij?

Ik zocht uit wat Xantaangom precies is en fyberhusk en chiazaad. En wat doen deze glutenvervangers voor je brood?
Ik schreef een artikel over de genetische coeliakie-ijsberg, over mijn uitzoekwerk en ervaringen met glutenintroductie bij baby’s en over de uitslagen van het PreventCD onderzoek.
Ik schreef over het opschrift ‘kan sporen van gluten bevatten’, over de kans op coeliakie en over wat doen toevoegingen?

Ik schreef over het eten van mijn betovergrootvader en over coeliakie in de oudheid. Ik schreef een blog over wat 20 ppm eigenlijk is in 1/1000 boterham.
En waarom is glutenvrije haver eigenlijk zo duur?

Trots!

Daarnaast ben ik trots op alles wat ik heb kunnen doen om coeliakie en glutenvrij bekender te maken. Om mensen op weg te helpen in het glutenvrije leven. Om het leven met coeliakie leuker te maken. Zoals bij de glutenvrije blogweek, bij de digitale adventskalender #decemberglutenvrij en bij #wijbloggenglutenvrij. Met deze bloggers hadden we ook een erg leuke glutenvrije High Tea.
En eens per half jaar hebben we met mensen uit Amersfoort en omgeving een etentje. Zie mijn eerste en mijn laatste blog hierover.

Ik ben trots dat ik winkels en restaurants kan helpen om glutenvrije maaltijden/artikelen te verkopen, zoals bij Slagerij SteltenpoolGebaksjuwelier en Fiona’s Baking Avenue. Ik ben ook trots dat ik winkels kan en durf te waarschuwen als ‘glutenvrij’ niet glutenvrij blijkt te zijn. Zoals bij Gusto d’Italia en Glutenvrij & suikervrij gebak.

Ik vind het leuk om zo af en toe in de media te komen. Zals vorige maand in Vrouw, in november in het Gezond eten magazine, en vorig jaar oktober was ik 4 dagen lang op radio 2 te horen! Tenslotte stond ik nog in de Viva, de Glutenvrij en onze wijkwebsite.

En natuurlijk ben ik trots dat (mede door mijn inspanning) Glutenbuik weer gepubliceerd wordt!

Soms zegt een plaatje …

Niet glutenvrije granenWel Glutenvrije granen

Favoriete blogpost

Maar het blogje waar ik het meest op gesteld ben, is die over Boris & Sanne. Daarin staat waarom ik me inzet voor de bekendwording van coeliakie.


Andere favoriete blogposts

Ik ben benieuwd naar de favoriete blogposts van de andere glutenvrije bloggers. Deze blog is namelijk onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Wie doen er deze maand nog meer mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *