#wijbloggenglutenvrij: Paasfeest op school

krokus

Kom ik terug van een heerlijk weekje vakantie, zit mijn mailbox vol met mailtjes van school over het Paasfeest: Palmpasenstok (met broodhaantje), Paasontbijt…

Help! Hoe moet dat met mijn glutenvrije kind?

Vandaag gaat #wijbloggenglutenvrij over Pasen.

Gelukkig, ik heb nog meer dan een week voordat het paasfestijn los breekt.
Ik weet nog niet wat ik Mirthe mee geef. Wat mijn oplossingen zijn voor dit paasfeest.
In deze blog neem ik jullie mee in mijn stappenplan. Hoe pak ik dit aan?

Wat krijgen de andere kinderen?

palmpasentak

In de emails van school vind ik het volgende:

 1. Wilt u uw kind(-eren) begin volgende week, maar uiterlijk woensdag 16 maart twee latten, stokken, takken of stukken PVC-pijp ( één van ongeveer 70 cm en een van ongeveer 40 cm) aan elkaar bevestigd meegeven.
 2. Op maandag 14 maart komen er bij alle klassen intekenlijsten te hangen. De bedoeling is dat u hierop aangeeft wat uw kind meebrengt voor het Paasontbijt.

Wat moet ik regelen?

 • De Palmpasenstokken. Dit laat ik aan manlief over. Hij kan veel beter een kruis maken dan ik (het versieren doen ze op school).
 • De kinderen krijgen een broodhaantje van school. En ook al geven ze de stok weg, ik vind het fijn als Mirthe’s broodhaantje glutenvrij is.
  Op de sites Jeandrine en Glutenvrije blog staan recepten voor broodhaantjes.
 • De intekenlijsten. Normaal neem ik hiervan een foto en zorg voor een gelijkwaardige vervanging. Nu vraag ik de lijst aan de leden van de OuderRaad die dit feest organiseren. Wel zo makkelijk toch?
 • Ga ik de producten allemaal voor Mirthe namaken? Ga ik samen met haar wat dingen van de lijst uitkiezen? Of zal ik haar verrassen en kies ik zelf uit?Ik doe inspiratie op op Pinterest, op de coeliakieforums en de glutenvrije blogs.
  En ik kijk op mijn eigen blog Paasbrunch van vorig jaar.De Matzes zijn het lastigste. Vorig jaar krijg ik ze van een glutenvrije kennis. Maar je kan ze ook kopen bij Joodse winkels. Bijvoorbeeld Mouwes Kosher in Amsterdam. Ik denk dat ik ze dit jaar maar over sla.Hoe dan ook: Er komt een lijst met producten die Mirthe mee krijgt naar school.
 • Ik maak een boodschappenlijst en bedenk wanneer ik wat moet maken.
  Wat kan de dag van te voren, wat moet op het laatste moment?
 • En laatste, maar zeker niet onbelangrijkste: Hoe geeft ik dit aan haar mee? Het moet er wel een beetje leuk uit zien!
  Bij Kerstbuffet op school kan je veel ideeën vinden voor de aankleding.

Wordt vervolgd

Ik ben net zo nieuwsgierig als jij: Wat krijgt Mirthe mee naar school?
Wordt vervolgd: Na het paasontbijt komen tekst, uitleg en foto’s!

#Wijbloggenglutenvrij

Zoals ik al schreef: Voor het paasontbijt op school, maar ook voor de rest van het paasweekend doe ik inspiratie op bij andere glutenvrije bloggers. Dit zijn de andere bloggers die deze maand mee doen met #wijbloggenglutenvrij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *