De 20 beste glutenvrije blogs van april ’18 (plus 8 recepten)

We waren op dreef afgelopen maand, wij glutenvrije bloggers. Er stonden wel 28 artikelen in mijn lijstje om deze blog te maken. Hieronder vind je dus de 20 beste glutenvrije blogs van april, plus 8 recepten. Met o.a. Hoe krijg je het coeliakie-gen, 3 interviews, frisdrank met gluten en glutenvrije producten bij de toko. 

Biologielesje: Hoe krijg je het coeliakie-gen? van Ik ben glutenvrij

Om coeliakie te krijgen, moet je in ieder geval 1 van de coeliakie-genen hebben. Maar hoe krijg je die genen eigenlijk? Ik legde het (met plaatjes) uit in deze blog.

Interviews

De meest gestelde vragen op de Nederlandse Coeliakie dag van Glutenvrij dietiste

Ik vond het zo jammer dat ik er dit jaar niet bij kon zijn! Gelukkig kon ik wel een beetje sfeer proeven van de Nederlandse coeliakiedag, door alle berichten die langs kwamen op Facebook en o.a. deze blog van Lisanne. Zij deed het inloopspreekuur die dag. In dit artikel vertelt ze welke vragen het meeste werden gesteld.

Waarom een glutenvrij soms net kansberekening is van Maak het Glutenvrij

Zal ik deze reep chocola wel eten, of zal ik hem niet eten? Wat is de kans dat er gluten in zitten? Hoeveel spoortjes van gluten heb ik al op afgelopen dagen? Hoeveel kans is er dat ik ziek wordt van deze chocoladereep? Net als Marit ben ik de hele dag aan het kansberekenen. Zij schreef er over in haar blog.

Waarom vezels belangrijk zijn in het glutenvrije dieet van de Glutenvrij Dietist

In glutenvrije dieetproducten, zitten minder vezels dan in glutenvolle producten. Daarom is het belangrijk om in de gaten te houden of je voldoende vezels binnen krijgt. Lianne beschrijft wat vezels eigenlijk zijn, en hoe je er voor kan zorgen dat je er voldoende binnen krijgt.

Glutenvrij in … van Glutenvrije markt

Zoals je waarschijnlijk weet houd ik een lijst bij over glutenvrije tips voor steden in Europa. Daarom vind ik het meteen leuk als ik weer zo’n blog tegen kom! Deze maand:

En met terugwerkende kracht:

Hoe start je een glutenvrije bakkerij van De Gebaksjuwelier

https://web.archive.org/web/20200930033511if_/https://www.glutenvrijgenieten.nl/hoe-start-je-een-glutenvrije-bakkerij/embed/#?secret=TIOe2hFCUR

Luza’s Amsterdam van Annemiek Nauta

Op 18 april hadden wij een bloggers meting in Amsterdam. Annemiek schrijft er een leuk stukje over!

Opletten geblazen: In deze frisdranken zitten gluten! van Maak het glutenvrij

Vorige maand schreef ik een blog over gluten in drinken.
Marit beschreef nog meer frisdranken die gluten bevatten.

Hoe ik heen glutenvrij dieet goedkoop houd van Maak het glutenvrij

Kosten beperken is een regelmatig terugkerend onderwerp op mijn website. Zoals bijvoorbeeld in de blogs Kosten beperkenBesparen en Zelf maken loont!.
Ook Marit geeft een paar leuke tips om de kosten van het glutenvrije dieet beperkt te houden.

Glutenvrije producten bij de Toko van Home of Comfort

Ook een leuke tip om kosten te beperken: Ga naar een Toko!
Ik maakte een lijst met glutenvrije artikelen die je bij de toko kan kopen. Suzanna schreef wat zij bij de toko kocht.

History of Celiac Disease van Atlas Obscura

Voor de uitzondering een Engelstalig artikel. Hoe de tweede wereldoorlog een grote rol speelde in het ontdekken van het ‘medicijn’ voor coeliakie. Wil je het in het Nederlands lezen? Ook ik schreef een blog over de geschiedenis van coeliakie.

Gastblog: Liefde voor asperges

Mijn recept voor asperge-salade kwam in de blog van Wereld van Mama.

https://web.archive.org/web/20200930033511if_/https://www.wereldvanmama.nl/liefde-voor-asperges/embed/#?secret=5xVeQkVXuk

Recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *