De beste glutenvrije blogs van juli

Normaal plaats ik op de 3e van de maand, mijn favoriete glutenvrije blogs van de maand ervoor. Nu is dat iets vertraagd…

Voor afgelopen maand heb ik een hele lijst met recepten. Recepten die ik allemaal eens uit wil proberen. Helaas moet ik deze maand augustus gewoon werken…

Daarnaast heb ik nog een paar andere 'beste blogs'. Onder andere over 'Coeliakie en pesten' en een goed verhaal over de glutenpil.

Stories of a Coeliac: Pil tegen glutenintolerantie: de feiten

Pharmacy

Bron foto

Wat een headlines zagen we afgelopen week langskomen: ”Nieuwe pil is wondermiddel tegen glutenintolerantie”, ”Pil tegen glutenintolerantie komt eraan!” en ”No need to go gluten-free! A new pill lets you eat all the bread you want!”. De artikelen gingen haast sneller viral dan je het woord glutenintolerantie kon zeggen. Zoals je ziet zijn deze artikelen gericht op sensatie en maken ze nogal grote claims, maar gaat deze pil ‘tegen een glutenintolerantie’ nu echt zo’n wondermiddel zijn? Ik ga je er alles over uitleggen!

Miss Glutenvrij: 'Ik werd gepest omdat ik coeliakie heb'

Net zoals Miss Glutenvrij word ik hier zo boos om!
Wat super dat Kirsten haar verhaal wilde delen. 
En zoals Harmke schrijft: "Coeliakie is niets om je voor te schamen. Je hebt hier zelf niet om gevraagd. Vaak als je uitlegt wat het glutenvrije dieet inhoudt, willen mensen met je meedenken. Kinderen kunnen helaas heel hard zijn, toch hoop ik dat ouders en leerkrachten kunnen helpen begrip voor elkaar op te brengen en pesten stoppen."

I am a Foodie: Jodium: broodnodig?

Ik schreef al eerder over het belang van jodium bij het glutenvrije dieet. Zie bijvoorbeeld mijn artikel Voorkomen van jodiumtekort bij glutenvrij eten

I am a Foodie schreef deze maand een goed onderbouwd artikel over jodium, het belang van jodium en het voorkomen van een jodiumtekort.

Judes Diner: Tips voor chefs over allergenen en voedselintoleranties en Wie is Jude eigenlijk?

jude_fleur_la_vina-300x165

Twee artikelen van Judes Diner. De eerste is een goed betoog voor koks. 
Ze ging eten bij een restaurant, waar ze een allergenenkaart hadden. Geen aparte kaart voor mensen met een intolerantie, maar een kaart die per gerecht aangaf welke allergenen erin zitten. Heel helder en overzichtelijk dus wel een pluspuntje. Maar uiteindelijk kon ze bijna niets eten: Ze kreeg zalm zonder saus.

Ik heb ook ervaring met zo'n allergenenmap. Maar in de map die ik kreeg stond duidelijk aangegeven of het allergeen vervangen kon worden, of dat het weggelaten werd. Dan kan je zelf kiezen of je dat wilt. Al was het wel een heel gepuzzel. En dan hoef ik maar rekening te houden met 1 allergeen!

Het tweede artikel van Judes Diner gaat over haarzelf. Leuk geschreven over wie Jude wel en niet is.

Recepten

​Tenslotte zoals beloofd, een hele lijst met recepten. Hebben jullie er al iets van gemaakt?

4 antwoorden naar “De beste glutenvrije blogs van juli”

  1. Leuk lijstje! En leuk dat ik er zelfs 2 (en een half 😉 ) keer insta!
    Het artikel over jodium is inderdaad goed. En het recept voor Turkse pizza wil ik ook wel eens proberen. Dat is zo lang geleden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*