Glutenvrij lunchen in Amersfoort, mijn top 5 (plus nog veel meer tips)

Aanstaande zaterdag staat Amersfoort volop in de belangstelling: De koning komt zijn verjaardag vieren!
Groot gelijk natuurlijk, Amersfoort is een prachtige stad. Maar is er glutenvrij ook wat te beleven? De komende dagen zoem ik in op:


Vandaag begin ik met mijn top 5 voor een lekkere lunch (plus nog veel andere tips voor een glutenvrije lunch).

Al deze locaties vindt je op de Glutenvrije kaart van Amersfoort!

Bijgewerkt 10 juni 2024

1. Coffee Corazon (centrum)

Coffee Corazon is een koffie- en lunchzaak in het centrum van Amersfoort. Iedere Amersfoorter kent het en waarschijnlijk is iedereen er wel eens geweest. Het is er gezellig. En een avontuur voor de kinderen:

De trap op is een echte speelzolder, waar je ook kan zitten. Bestellingen worden met briefjes aan een ketting naar beneden getakeld.
Schrijf even op het briefje dat je echt ziek wordt van gluten” zegt de man bij de bar als ik vraag naar de glutenvrije mogelijkheden. “Dan wassen wij extra goed onze handen en pakken wij een schoon snijblad, schone messen en zo.

3. Centraal Ketelhuis (Wagenwerkplaats, achter het station)

Bij Lunchcafé Centraal Ketelhuis kan je goed glutenvrij eten. Ze hebben een leuk lunchconcept: In plaats van 1 broodje, kies je gewoon 3 kleintjes. Met welk beleg je ook wilt. Maar je kan natuurlijk ook een andere lunch bestellen ;-).
Naast dit leuke concept, is Centraal Ketelhuis ook een fantastische locatie. Het ligt op de Wagenwerkplaats, waar vroeger treinen werden hersteld. Nu zijn deze grote, industriële gebouwen omgebouwd tot theater, evenementenlocaties, ateliers, kantoren en dus dit restaurant.
Zie review

3. Bagels & Beans (Centrum)

Niet alleen in Amersfoort, maar in heel Nederland kan je lekker, glutenvrij lunchen bij Bagels & Beans. Heerlijke glutenvrije bagels, lekker beleg en zorgvuldig glutenvrij bereid.

4. Sla En Meer (Centrum)

Bij restaurant Sla EMeer is bijna alles glutenvrij. Je kan er afhalen (en lekker aan de gracht eten) of daar ter plaatse eten. Het is een Scandinavisch ingerichte café, waar je aan een lange tafel kan zitten of lekker in een hoekje kan kruipen. Van kruisbesmetting hebben ze goed verstand. En je kan er ook lekkere glutenvrije taartjes eten!
Zie review

5. Grand Café Hemels (Centrum)

Grand Café Hemels is een populaire lunchgelegenheid. Het is heerlijk om in zo’n populaire tent gewoon te kunnen lunchen. Ze hebben een speelkuil, zodat de kinderen zich ook vermaken. En ja, ook glutenvrij is het goed geregeld.

Overige tips:

Tips van mij:

 • Citroen & Peper (Soesterkwartier)
 • Alberts (centrum). Lekkere glutenvrije broodjes.
 • Bij Theeschenkerij Something Else (review) (Grote St Jansstraat 11). Hier kan je terecht voor een heerlijke lunch, of kop thee met iets lekkers of een High Tea.
 • Het Lokaal. Het brood was enigszins droog, maar het lekkere beleg, het fijne terras en het vriendelijke personeel maakten alles goed.
 • Brood en Zoets. Een schattig tentje in de binnenstad. Ik ben er nog nooit geweest, maar het glutenvrije brood schijnt erg lekker te zijn.

Tips van andere glutenvrije Amersfoorters:

 • Heerlijk ontbeten bij The Blueberry (Emiclaer) in Amersfoort: glutenvrije Banana Pancakes!
 • HANA Coffee & Tea, op de Leusderweg, voor wie in Amersfoort heerlijk wil lunchen. Ik had pancakes met mango en kokos.
 • Grand café Halewijn (centrum)
 • Ik heb heerlijk gegeten bij Madonna. Dochter van de eigenaar heeft coeliakie.
 • De Overburen, Heerlijke glutenvrije lunch bij restaurant de Overburen, tegenover station Amersfoort!
 • Mijn favoriete restaurant is Rauw (Isselt) in Amersfoort, omdat ze daar echt het allerlekkerste glutenvrije brood hebben en gewoon zo mega lekker kunnen koken dat het niet normaal is, daar ga ik heel graag naartoe. (Q-music presentatrice Fien op Glutenvrij Snackerij)
 • Rijdes aan de gracht. Wel even van te voren checken of ze glutenvrije broodjes hebben, maar ik ben daar nog nooit teleurgesteld. Heerlijk 12 uurtje. Kopje verse tomatensoep en broodje carpaccio en tonijn. Echt een aanrader.
 • Café bar restaurant Tjaps (Vathorst). En alles zonder slag of stoot heerlijk!!! Relaxt en alles zonder ziek worden.
 • We lunchen af en toe bij Van der Valk A1
 • Zuid – coffee, food & goods aan de Leusderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *