Glutenvrij Terschelling

Binnenkort gaan wij een lang weekend naar Terschelling. Wij kwamen daar regelmatig, maar nu is het toch al weer een paar jaar geleden. Ik zet de tips van de afgelopen jaren en van andere Terschelling-gangers op een rijtje.

West Terschelling

Oktober 2013: In West gingen wij in lunchen, bij de Walvis. Tot mijn verrassing hadden ze een glutenvrije kaart!
Ik koos een chiabatta met tonijnsalade en bestelde voor dochterlief een bakje met Terschellinger kaas met appelstroop. Mmmm!

2013102605_resize  2013102606_resize 2013102607_resize 2013102608_resize

Tips van andere vakantiegangers:

Het Wakend oog glutenvrij

Midsland

Op verschillende plekken op Terschelling kan je glutenvrije dieetartikelen kopen. Bijvoorbeeld bij Drogisterij Bewust & Mooi in Midsland.

2013102602_resize  2013102601_resize

Of bij de Coop: 1/2 schap, voornamelijk Damhert

Natuurlijk kan je in Midsland ook lekker eten:

oktober 2012: Bij smulwinkel Passie kan je glutenvrij lunchen. Ze hebben broodjes en zijn goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Mijn schoonzusje en ik namen allebei een heerlijke bonbon, en namen ons voor hier in de loop van de week te gaan lunchen. Helaas is dat er niet van gekomen…

2013102603_resize 2013102604_resize

oktober 2012:: de laatste dag aten we pannekoeken bij Hans en Grietje.
Mijn pannekoek was heerlijk. Mirthe vond h’m niet lekker…

Bij De koffiepot hebben we ook een aantal keer heerlijk gegeten!

 

Altijd Glutenvrij ging een paar weken geleden naar Terschelling. Zij had een paar goede tips:

We hebben geluncht bij Strandpaviljoen de Branding. Een mooi en vrij nieuw strandpaviljoen. Ik kreeg ik een speciale allergenenkaart toen ik vroeg naar hun glutenvrije mogelijkheden. Voor een lunch was er niet heel veel keuze, voor maaltijden vanaf 17.30 uur wel. Ik koos voor een warm lunchgerecht, nacho’s met groentesalsa, gesmolten kaas, guacamole en crème fraîche. Ik heb totaal geen spijt gehad, wat heb ik hiervan genoten!

Nacho's de Branding 

’s Avonds hebben we gegeten bij de Mexicaan El Leon Rojo. Het personeel was goed op de hoogte van wat wel en niet kon. Ik koos de gebakken ossenhaaspuntjes, geflambeerd met tequila, geserveerd met rijst en salade. Deze maaltijd was zo groot dat een dessert er niet meer in kon!

El Leon Rojo

De tweede avond hebben we gegeten bij Onder de Pannen in Midsland. Een gemoedelijk eetcafé. De menukaart is erg duidelijk, gerechten die glutenvrij verkrijgbaar zijn staan op de kaart aangegeven met een *. Ik nam vooraf gevulde champignons met gorgonzola en spek. Als hoofdrecht nam ik Ajam Smoor een Balinees stoofgerecht van kip geserveerd met rijst, een verse salade, rabarbercompote, komkommer, sambal en warme groenten. Het was echt heerlijk!
Als dessert nam ik een verrukkelijke Cranberry Sorbet!

Onder de Pannen

Tip van andere vakantiegangers:

  • Strandtent De Branding, Midsland aan Zee heeft glutenvrije pannenkoeken. Kleiner dan de gewond maar ze kregen er dan ook 2.

Formerum

Een aantal jaar geleden aten we regelmatig bij De rustende Jager. Goede hap voor een redelijke prijs.

Tips van andere vakantiegangers:

Hoorn

Tip van andere Terschelling-gangers:

  • Spaans restaurant de Reis in Hoorn

Oosterend

Tip van een andere Terschelling-ganger:

Gisteren hebben wij lekker gegeten bij het Heartbreak hotel (de strandtent bij Oosterend). Ik had van tevoren overlegd en ze kunnen (veel lekkerdere dan die bij McDonalds) glutenvrije hamburgers maken, alle patat is glutenvrij en zo ook de mayonaise. Ook kunnen ze glutenvrije salades maken. Ik heb gevraagd naar bereidingswijze en ze hebben een stuk glutenvrij aanrecht. Kruisbesmetting-vrij kunnen ze denk ik zo goed als nergens garanderen, maar ik vond ze goed op de hoogte en klantvriendelijk. Hier hun allergenenkaart.

En tot slot nog een tip van Altijd glutenvrij:

De eerste avond hebben we gegeten bij restaurant de Heeren van Schelling in Oosterend. Het betreft een vrij duur restaurant met een ietwat luxe uitstraling.

Ik nam geen voorgerecht maar we kregen glutenvrij brood, boter, olijfolie, zeezout & tapenade. Als hoofdgerecht nam ik gebakken ossenhaas,  rode wijnsaus met spekjes, ui en champignons. En als dessert Meringue met mascarpone en frambozen. Kosten € 25,00 voor het hoofdgerecht en € 8,50 voor het dessert. Een voorrecht kost € 13,50.

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties op “Glutenvrij Terschelling

  1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: Weekend weg met onbekenden | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *