Glutenvrij Terschelling

Glutenvrije eten op Terschelling? Ik kom regelmatig op het heerlijke Terschelling om uit te waaien. En je kan er ook heerlijk glutenvrij eten. Ik maakte een lijst met restaurants waar je goed glutenvrij kunt eten en winkels waar je glutenvrije producten kunt kopen.

West Terschelling

Oktober 2013: In West gingen wij in lunchen, bij de Walvis. Tot mijn verrassing hadden ze een glutenvrije kaart!
Ik koos een chiabatta met tonijnsalade en bestelde voor dochterlief een bakje met Terschellinger kaas met appelstroop. Mmmm!

Tips van andere vakantiegangers:

 • El Mundo Tapas Restaurant
 • Zeezicht
 • Pizzaria Isola Bellaheerlijke gv pizza bodems.
 • heerlijk glutenvrij brood bij Loods
 • Steakhouse Brasserie Brandaris: Zo willen we het, een allergenenkaart waarop alleen staat wat wel kan! (Maaike, 5 mei 2019)
 • De IJszee, Lactosevrij, suikervrij en glutenvrij ijs (en soms glutenvrije hoorntjes)
 • Slager Schaafsma heeft heerlijke glutenvrije schnitzels en kant en klare maaltijden. Wel een paar dagen ervoor bestellen.
 • Bakker Scheerman, glutenvrije florentines
 • De Bionier, glutenvrije bonbons en gebak
 • Hotel oepkes: Is echt geweldig voor mensen met coeliakie. Elke ochtend een uitgebreid glutenvrij ontbijt. De mensen hadden er ook echt verstand van. Daarnaast kon je ook als lunch een tosti of gebakken eitje bestellen etc. Echt helemaal top!!! (Sharon, 19 aug 2020)
 • Bij Het Wakend oog  hebben ze glutenvrije poffertjes!

Midsland

Op verschillende plekken op Terschelling kan je glutenvrije dieetartikelen kopen. Bijvoorbeeld bij Drogisterij Bewust & Mooi in Midsland.

Of bij de Coop: 1/2 schap, voornamelijk Damhert

Natuurlijk kan je in Midsland ook lekker eten:

oktober 2012: Bij smulwinkel Passie kan je glutenvrij lunchen. Ze hebben broodjes en zijn goed op de hoogte van het glutenvrije dieet. Mijn schoonzusje en ik namen allebei een heerlijke bonbon, en namen ons voor hier in de loop van de week te gaan lunchen. Helaas is dat er niet van gekomen…

oktober 2012: de laatste dag van onze vakantie aten we pannekoeken bij Hans en Grietje. Mijn pannekoek was heerlijk. Mirthe vond h’m niet lekker…

Bij De koffiepot hebben we ook een aantal keer heerlijk gegeten!

Bij Strandpaviljoen De Branding, Midsland aan zee. Heb ik heerlijke nacho’s met groentesalsa gegeten! En Mirthe een lekkere glutenvrije pannenkoek.
Helaas was hun chocolademelk niet glutenvrij en moesten wij genoegen nemen met wat anders.

Altijd Glutenvrij ging naar Terschelling. Zij had een paar goede tips:

’s Avonds hebben we gegeten bij de Mexicaan El Leon Rojo. Het personeel was goed op de hoogte van wat wel en niet kon. Ik koos de gebakken ossenhaaspuntjes, geflambeerd met tequila, geserveerd met rijst en salade. Deze maaltijd was zo groot dat een dessert er niet meer in kon!

De tweede avond hebben we gegeten bij Onder de Pannen in Midsland. Een gemoedelijk eetcafé. De menukaart is erg duidelijk, gerechten die glutenvrij verkrijgbaar zijn staan op de kaart aangegeven met een *. Ik nam vooraf gevulde champignons met gorgonzola en spek. Als hoofdrecht nam ik Ajam Smoor een Balinees stoofgerecht van kip geserveerd met rijst, een verse salade, rabarbercompote, komkommer, sambal en warme groenten. Het was echt heerlijk!
Als dessert nam ik een verrukkelijke Cranberry Sorbet!

Tips van anderen:

 • t Wapen van Terschelling hadden geen glutenvrij brood meer..
  Ze waren wel op de hoogte van kruisbesmetting, ze wouden me geen dingen geven waar ze niet zeker van waren.
 • De ouwe Smidte, heerlijke glutenvrije koeken
 • Pura Vida, Grootste deel van de kaart sowieso glutenvrij, echt geweldig! Voor lunch en diner!

Formerum

Een aantal jaar geleden aten we regelmatig bij De rustende Jager. Goede hap voor een redelijke prijs.

Tips van andere vakantiegangers:

Hoorn

Tip van andere Terschelling-gangers:

 • Strandpaviljoen Kaap Hoorn
 • De zonneweelde; “In de middag een glutenvrij broodje en in de avond patat en frikandel.”
 • Spaans restaurant de Reis in Hoorn

Oosterend

Bij het Heartbreak Hotel in Oosterend aan zee, hebben ze wel glutenvrije chocolademelk. En een heerlijke glutenvrije Burning Love Burger!

Volgens een tip van Facebook, hebben ze ook heerlijke glutenvrije carrot cake.

Tot slot nog een tip van Altijd glutenvrij:

DE EERSTE AVOND HEBBEN WE GEGETEN BIJ RESTAURANT DE HEEREN VAN DER SCHELLING IN OOSTEREND. HET BETREFT EEN VRIJ DUUR RESTAURANT MET EEN IETWAT LUXE UITSTRALING.
IK NAM GEEN VOORGERECHT MAAR WE KREGEN GLUTENVRIJ BROOD, BOTER, OLIJFOLIE, ZEEZOUT & TAPENADE. ALS HOOFDGERECHT NAM IK GEBAKKEN OSSENHAAS,  RODE WIJNSAUS MET SPEKJES, UI EN CHAMPIGNONS. EN ALS DESSERT MERINGUE MET MASCARPONE EN FRAMBOZEN. KOSTEN € 25,00 VOOR HET HOOFDGERECHT EN € 8,50 VOOR HET DESSERT. EEN VOORRECHT KOST € 13,50.

Meer lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *