#wijbloggenglutenvrij: ontbijt

Vandaag in #wijbloggenglutenvrij:
Hoe ziet jouw ontbijt er uit?

Mirthe’s ontbijt

Dit is Mirthe’s favoriete ontbijt: Een Bon Matin broodje van Schar met cranberry-jam. Daarnaast wat fruit, een babybel en twee bekers warme soyamelk.

Dure ontbijtster (€ 1,46). Maar wat zijn we blij dat we die Bon Matin broodjes ontdekt hebben! Ik vind ze maar zo-zo. Maar zij is er gek op. Soms eet ze wel 4 per dag, ik weet niet wat ons overkomt! Hiervoor at ze namelijk haast niets. Ja, soms een brok kaas en fruit. En soms cerials of een eitje. Fette Croccanti van Schar, of fruitbrood van Genius. Maar meer dan een paar happen ging er niet in.
Zie voor meer tips mijn blog Slechte ontbijters.

Mirjam’s ontbijt

Mijn favoriete ontbijt is havermoutpap in de winter. Havermuesli in de zomer. En als afwisseling Teff-pap met banaan of appel en walnoten.

Maar ik varieer de laatste tijd wat vaker:
Rauwe boekweitpap (recept van 10x ontbijten met Jolien op I’m a Foodie), Haverpap met pompoen en een krokant laagje (uit het boek Heerlijk Havermout), Havermout met rabarber (heb nog een paar potjes rabarber in de kast staan).

Havermoutshake met chaikruiden (uit het boek Heerlijk Havermout). Verrassend lekker! Pompoen mango smoothie (recept van Mind your feed). Een groene smoothie (of niet zo groen door de bietjes ;-))
Meestal heb ik na zo’n ontbijt wel trek in een stevig 10-uurtje.

En vaak maak ik ook iets in de hoop dat dochterlief het eet. Uiteindelijk eet ik het meestal zelf op, omdat ze mijn gezonde probeersels niet zo appricieert.
Haverkoeken (recept van Miss Glutenvrij), ontbijtmuffins, zoete quinoapap (recept van De gezonde mama), havermuffins van Jolien, Das andere koek, wafels.
Ik ben erg benieuwd naar de ontbijtjes van de andere bloggers. Misschien kan ik die ook eens uitproberen! 

Wie doen er mee?

Ben je ook zo benieuwd naar de ontbijtjes van de andere bloggers?
Deze websites doen deze maand mee:

 1. Schrijfsels van mij
 2. Creatief glutenvrij
 3. Glutenvrije mama
 4. Glutenfree Amsterdam
 5. De glutenvrijeman
 6. Miss Glutenvrij
 7. Laurien is 
 8. Glutenvrij reizen
 9. ikbenglutenvrij.nl
 10. Home of comfort
 11. More than soup
 12. Pinkpequena
 13. Mijn Serendipity
 14. Glutenvrije Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *