Glutenvrije zomervakantie 2019, Eifel en Twente

Als ik naar buiten kijk, voelt het al weer heel lang geleden: onze zomervakantie. Het was zo warm dat we veel schaduwrijke en waterrijke plekjes hebben opgezocht. Maar natuurlijk hebben we ook lekker gegeten!

DUITSLAND – VULKAAN EIFEL

Caféhaus Schuler in Daun

De eerste week waren we op vakantie in de Eifel, samen met een vriendin en haar zoontje. Dit had als grote voordeel, dat we als 2 volwassenen even weg konden. Met haar ben ik gaan winkelen in Daun, en daar hoorde natuurlijk ook een ijscoupe bij!
Onze ijscoupe was niets in vergelijking met de coupes van de tafeltjes naast ons, maar hij was wel lekker en ze hadden verstand van glutenvrij.

Pannenkoeken, gemaakt door dochterlief

Mee eten op de camping

In het hoogseizoen kan je op de camping elke dag mee eten. Elke week is er een andere cateraar. De cateraar in de week dat wij er waren wist goed wat glutenvrij in houdt en maakte speciaal voor ons een volledig glutenvrije maaltijd!

Glutenvrije boodschappen

Toen ik net coeliakie had, vond ik Duitsland een glutenvrij walhalla. Ondertussen heeft Nederland een flinke inhaalslag gemaakt, en kan je in Duitsland dus niet heel veel meer krijgen dan hier. Maar natuurlijk wel andere dingen dan hier!

Rewe in Daun: verschillende soorten glutenvrij brood en fijne braunies en cakejes per stuk verpakt.
DM in Daun: Twee schappen vol! Vooral Schar, maar ook andere merken.

Aldi Sud in Daun: Dezelfde braunies en cakejes als bij de Rewe, maar dan in een andere verpakking. En ook weer verschillende soorten voorverpakt brood en pasta’s.

Edeka in Lutzerath: kleine winkel, dus ook klein schap. Maar wel alles wat we nodig hadden.

Glutenvrij tijdschrift!

Vlak voor we weer naar Nederland reden, gingen we tanken. Ik moest even wachten en snuffelde daarom bij de tijdschriften in het rek. Tot mijn verbazing stond daar een magazine Glutenfree! Omdat mijn Duits niet zo goed is, heb ik h’m niet mee genomen…

TWENTE – DE LUTTE

Na een week moesten we helaas weer weg bij onze favoriete camping in de Eifel. Omdat het nog steeds heet was, kozen we een camping in het bos, met zwemvijver. De camping was ons wat te groot en onpersoonlijk, maar ook hier hebben we ons prima vermaakt en lekker gegeten.

Restaurant Florilympha De Lutte

Naast de camping zit restaurant Florilympha. Ze hebben een aparte glutenvrij kaart en veel verstand van glutenvrij, fantastisch!

Omdat het zo warm was, nam ik alleen een geitenkaassalade
Mirthe luste niets van de (glutenvrije) kaart. Buiten de kaart om maakten ze voor haar een bord frietjes en een bordje met meloen en ham.

IJssalon La Venezia in De Lutte

Op mijn lijst IJsje met een glutenvrij ijshoorntje stond ook een ijssalon in De Lutte. Die moesten wij natuurlijk uitproberen!

IJssalon La Bomba in Denekamp

De meisjes waren met een vriendinnetje van de camping naar ijssalon La Bomba in Denekamp geweest. Volgens hen was het heel lekker en hadden ze verstand van allergieën. Wij gingen er weer heen. Ze hadden speciaal glutenvrij ijs in bakjes achter staan. Maar slechts 2 smaken (en niet mijn favorieten) en geen hoorntjes…

Paviljoen Lutterzand in De Lutte

Ook dicht bij de camping is Paviljoen Lutterzand. Hier aten wij op de laatste dag van onze vakantie.

Omdat het nog steeds warm was, en ik niet veel honger had, bestelde ik 2 voorgerechten als hoofdgerecht.
Mirthe bestelde frietjes met glutenvrije bitterballen.

Houten planken?

Hebben jullie op de foto’s hierboven gezien dat het eten vaak op houten planken werd geserveerd? Normaal stuur ik zo’n plank terug: Te veel kans op kruisbesmetting. Maar omdat ik me die vakantie zo goed voelde, nam ik het risico wel (en vertelde er bij dat ze daar de volgende keer op moeten letten).

Meer lezen?

Hier vind je een lijst met alle (?) vakantie-ervaringen van Nederlandse glutenvrije bloggers: Glutenvrij op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *