Glutenvrije zomervakantie 2022, Eifel

<foto>

Dit jaar gingen we voor het eerst met z’n 3-en op zomervakantie: Mijn dochters en ik. Om het makkelijk te houden, gingen we naar onze favoriete camping in de Eifel. Makkelijk voor camping en omgeving, maar ook makkelijk voor glutenvrij: Ik wist al wat ik kon verwachten en waar ik glutenvrij producten kon kopen. Tenminste, dat dacht ik…

Eerdere ervaringen

Onze favoriete camping ligt in de Vulkaan Eifel. Het is een prachtige en gezellige natuurcamping midden tussen de bossen. Tien jaar geleden kwamen we hier per ongeluk aanrijden. Van te voren hadden we nooit verwacht dat we meer dan 1 keer naar dezelfde camping zouden gaan. Maar vakantiewensen veranderen…

Ik schreef eerder over onze vakanties hier op:

Mee eten op de camping 1

In het hoogseizoen kan je op de camping elke dag mee eten. Elke week is er een andere kok. De kok die deze maaltijd maakte wist heel goed wat glutenvrij in houdt en maakte een heerlijke glutenvrije maaltijd voor iedereen (met uitzondering van de mandjes brood op tafel): Salade niçoise met verse forel
Helaas vergat ik tijdens het eten foto’s te nemen. Maar van mijn doggybag en het toetje heb ik wel gelukkig wel foto’s.

Mee eten op de camping 2

Mijn laatste dag aten we weer mee. Weer was ons eten perfect geregeld: In plaats van pasta kregen we rijst bij de ragout. En dat toetje? Mmmmm!

Glutenvrije boodschappen

Van voorgaande jaren wist ik waar we goed glutenvrije boodschappen konden doen.
Helaas, de Aldi-sud in Daun hadden geen glutenvrije producten meer. Dus helaas geen glutenvrije brownies en cakejes meer… Bij de Rewe in Daun zijn we niet geweest, dus ik weet niet wat het assortiment daar is. We hebben wel gekeken bij de Rewe XL in Mendig, maar daar was een zeer beperkt glutenvrij assortiment (en met het XL viel het ook wel mee…).

Bij de DM in Daun was het assortiment gelukkig nauwelijks veranderd. Twee volle schappen vol! We namen bon matin broodjes, koekjes en cerials mee.

foto van 2019

De Edeka in Lutzerath had een groter assortiment dan 2 jaar geleden.

Op weg naar huis

Na een week ging ik in mijn eentje op weg naar huis. (De meisjes bleven nog een week met hun vader.) Ik was van plan om een paar tussenstops te maken. Een paar mislukten helaas, een paar waren ook erg fijn.

Mooie wandeling naar de Drei Muhlen Wasserval
Ik wilde naar glutenvrije bakkerij Isabella in Aken. Helaas lag mijn milieuvignet nog thuis en mocht ik de stad niet in. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen: Ik ging naar een P&R net buiten de milieuzone. Een vieze en zinderend hete parkeerplaats. En hoe die ‘R’ werkte kon ik nergens vinden. Dat tweede gat was mij te veel: Ik stapte weer in mijn auto en reed verder.
Ik had al diverse enthousiaste verhalen gehoord over de glutenvrije Valuas kroket. En nee, daarvoor hoef je niet in het sterrenrestaurant in Venlo te eten. Ze hebben naast het restaurant een kroketterie, ook met terras aan de Maas. Daar kon ik in mijn vakantiekleding wel aankomen. Dacht ik… Helaas, Valuas was gesloten…
Dus reed ik door naar een mooi strandje aan de Maas en at daar mijn voor nood meegebrachte lunch: yoghurt met muesli (volgende keer ook een lepel mee nemen ;-)).
Ik ging met het pontje over naar Grubbenvorst, voor een ijsje van Clevers. Maar op mijn kaart met ijssalons met glutenvrije hoorntjes stond niet de ijssalon aangegeven, maar de fabriek….
(Ondertussen heb ik dat veranderd!)
Ik wist niet dat in Grubbenvorst ook een ijssalon van Clevers zit, dus reed ik door naar het volgende pontje, stak over naar Arcen…
… en ging daar in de grote ijssalon zitten voor een heerlijke, welverdiende ijscoupe.

Daarna nog 1,5 uur in de auto en was ik eindelijk thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *