Het 2015 van Ik ben Glutenvrij

fritters-340924_640

De glutenvrije oliebollen staan bijna klaar.
De champagne staat koel.
Het is bijna tijd voor het nieuwe jaar.
Maar eerst is er nog even tijd om terug te blikken. Hoe was 2015 voor mij, en voor mijn website?

Het 2015 van ikbenglutenvrij:

Top 5 meest gelezen blogposts van dit jaar

De nummer 1 schreef ik hierboven al. Maar welke blogpost werden nog meer goed gelezen?

 1. Glutenvrij eten bij Ikea
 2. Het glutenvrije dieet uitproberen: NIET DOEN!
 3. Voorkomen van jodiumtekort bij glutenvrij eten
 4. Glutenvrije ontbijtkoek van Peijnenburg
 5. Glutenvrij Barcelona

Top 5 meest gelezen blogposts

Er is een vast rijtje met blogs die al jaren lang goed gelezen worden. Deze schreef ik niet dit jaar, maar staan wel altijd bovenaan.

 1. Snoep
 2. Ideeen voor glutenvrij lekkers
 3. Wat is glutenvrij? 
 4. Hoe lees ik een etiket?
 5. Gluten vervangers

Mijn glutenvrije diepte- en hoogtepunten

Dieptepunten:

Ik werd dit jaar een paar keer ziek van gluten. Het jaar zat er nog maar net voor de helft op, en ik had al 6 glutenfouten mee gemaakt.
Na die 6 werd ik nog 2 keer ziek:

In september ging ik met een vriendin een weekendje naar Deventer. Ik was die week al niet lekker, en na een kop thee plus iets lekkers in de stad, voelde ik me draaierig en misselijk. Toch gluten, of gewoon te benauwd daarbinnen en naweeën van het virusje?

In november kreeg ik bij de koffie een koek die suikervrij bleek ipv glutenvrij. De gastvrouw dacht dat Cereal een glutenvrij merk was. Het blijkt een algemeen dieetmerk. Mirthe en ik hadden allebei een uur lang diarree en overgeven. Daarna hebben we diep geslapen. Mirthe was daarna gelukkig weer fit. Ik was nog een dag niet lekker.

Bij Mirthe lag er na het kerstdiner op school een koekje op haar dienblad. Daarna werd ze niet lekker en had ze 2 keer diarree. Maar wanneer was dat koekje op het dienblad gekomen? Was ze inderdaad ziek van gluten, of was het toch de vermoeidheid die al weken speelde?

Glutenvrije hoogtepunten:

 • Mijn familie, vrienden, buren, collega’s en anderen die zo goed rekening met ons houden.
 • Een succesvol eerste jaar op school voor Mirthe. Wat denkt school goed mee, wat denken de andere ouders goed mee!
  Een groot deel van de traktaties is volledig glutenvrij. En bij uit spelen gaan is het nooit een probleem.
 • De coeliakiedag, waar ik samen met Denise heen ging. Het was gezellig en zo interessant!
 • De coeliakiemaand en bloggersontmoeting achteraf.
 • De gesprekjes met andere coeliaken in de supermarkt, een restaurant of gewoon op straat. Herkenning en tips uitwisselen.
 • De vele heerlijke ijsjes met glutenvrij hoorntje bij IJs van Vitelli en San Marco’s.
 • Leuke bakworkshops van Karin Luiendijk. Alleen, en met de kinderen.
 • Uit eten gaan en niet ziek worden achteraf. Bij Bagels & Beans in Deventer, De ijsselborgh in Haastrecht, Pannekoekhuis Vierwegen in Domburg, Roestelberg in Kaatsheuvel, NuNu in Schalkhaar. Al moest ik bij de laatste wel een bord terugsturen naar de keuken…
 • Lekkere, goedkope of goed verkrijgbare glutenvrije producten, zoals pizza’s van de Macro (€ 2,11 per stuk), gebak bij de Jumbo en verse pasta bij de Albert Heijn.
 • Dat Mirthe voor 2 kinderfeestjes werd uitgenodigd. Deze feestjes waren volledig glutenvrij om kruisbesmetting te voorkomen!
 • Het succes van decemberglutenvrij
 • Alle cadeautjes die ik dit jaar won: Ik zit in een goede winners-fibe!

Tenslotte:

Wens ik jullie een fantastisch 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *