Koekjes bakken (havermout koekjes)

Al een tijdje wilde ik koekjes bakken met Eva. Eigenlijk wilden we de vormpjes gebruiken, die ze van Sinterklaas heeft gekregen. Maar met dit recept gaat dat niet. Het recept komt van de site kamelenvoer en ze zijn heerlijk! Vooral als ze nog warm zijn, gaan ze als zoete broodjes.
Gelukkig bleven er nog genoeg over voor mama.

Ingrediƫnten
170 g boter op kamertemperatuur
200 g (bruine) suiker
100 g (glutenvrij) meel
1 ei
theelepel bakpoeder
snuf zout
250 g havermout
flinke berg rozijnen
eetlepel kaneel

Bereiden
Verwarm de oven op 180 graden

Klop de boter en suiker met een mixer of garde in een paar minuten romig. Doe het ei erbij en mix nog even. Voeg dan het meel, bakpoeder en zout toe en meng weer. Roer er vervolgens de havermout, de rozijnen en de kaneel er door heen.
Vorm koekjes van het deeg. Denk er aan dat ze flink uitlopen.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 180 graden, tot ze goudbruin zijn, op een ingevette of bebakpapierde bakplaat. Laat de koekjes goed laten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, anders vallen ze uit elkaar.

Deze vind je misschien ook interessant

3 thoughts on “Koekjes bakken (havermout koekjes)

  1. hi Mirjam, lekkere koekjes! Wij hebben ze gemaakt met bruine basterd suiker. Dit deed mij denken aan speculaas smaak. Volgende verander ik de kaneel voor koekkruiden. 

     

    Birgit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *