Kopje koffie?

2013-11-06 08.37.42Ik dronk vrij veel koffie. Zwart. Heerlijk!
Coffee makes the world go round.

Maar tegenwoordig drink ik haast geen koffie meer. Ik kreeg er hoofdpijn van, werd er trillerig van. Was dat van de cafeïne, of toch van die gluten die in de koffie kunnen zitten? (lees dit artikel van hln.be)

Nu drink ik zo af en toe nog een klein kopje versgemalen koffie. Maar niet meer dan 1. En niet 2 dagen achter elkaar. Zolang ik me daar aan houdt, gaat het meestal goed en krijg ik geen hoofdpijn.

Ik had het gevoel dat er iets mis was met de koffie op mijn werk. Want als ik een keertje een kopje koffie bij iemand thuis dronk, had ik nergens last van. En die chocoldemelk op mijn werk: Heerlijk, maar mijn lichaam reageerde er toch niet helemaal goed op. De melk?
Al een tijdje drink ik alleen nog maar heet water uit de automaat. En mijn hoofdpijn aan het einde van de week is een stuk minder.

Sinds 13 december 2014 is het verplicht om allergenen-informatie te kunnen geven. Ook voor restaurants en winkels die niet-voorverpakte-levensmiddelen verkopen. En dus ook op koffieautomaten. Sinds kort zit er een sticker op de koffieautomaat op mijn werk. En nu weet ik wat er mis is met de koffie: Het bevat gluten!

Nou ja, de koffie zelf niet, maar wel de chocolademelk die uit hetzelfde tuutje komt. Toen ik hier kwam werken heb ik nagevraagd of deze koffieautomaat glutenbevattende producten heeft. Het antwoord was nee.

Helaas, tussentijds is er dus toch iets veranderd.
Vanaf nu drink ik dus helemaal niets meer uit de automaat. Behalve heet water, dat heeft een apart tuutje.

En ik ga op zoek naar lekkere, pure instantkoffie en instantchocolademelk. Heb ik toch nog een beetje afwisseling.

allergenen koffiemachine

5 antwoorden naar “Kopje koffie?”

  1. On the coffee machine at my work is a similar sticker. Coffee is gluten free but other drinks aren't. I rarely have a coffee but when I do have one at work, I always become dizzy, I can't focus my eyes on a PC screen. So I send an email to the coffee machines distributor, asking if the tubing from different products connect inside and if it is safe for people with celiac disease. Got no answer so far. My conclusion was also – no more coffee from the machine that contains products with gluten. I am glad you wrote about. I ws already thinking that I might exaggerate.  

  2. Ik ben zo blij dit te lezen! Op kantoor kreeg ik standaard hoofdpijn. Ik dronk ook best regelamtig cappu's uit de automaat, maar daarnaast ook nog wel eens een moccaccino. Op een gegeven moment vermoedde ik wel dat de hoofdpijn iets met de koffieautomaat te maken kon hebben (met name de moccaccino) en ben toen flink gaan minderen. Ook minder hoofdpijn. Neem ik weer eens een moccaccino en een half uur later tadaa weer hoofdpijn. Zo bizar. Bij mij is geen coeliaki geconstateerd, maar ik ben wel enorm blij met je post want ik kan verder weinig vinden over een dergelijke reactie n.a.v. automatendranken, laat staan ingredienten van de dranken. Ik blijk in ieder geval niet de enige die het niet zo goed verdraagt. Vanaf nu laat ik de automaat maar gewoon links liggen. Thanks!

  3. Pingback: Waar heb ik recht op? | Ik ben glutenvrij

  4. Pingback: Gluten en Koffie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*