Recept: Paksoisoep met noedels

Geplaatst op  door Mirjam — Geen reacties ↓

In mijn koelkast lag alweer een paksoi. En alhoewel ik best van paksoi houd, ik vind het lastig om er iets van te maken waarbij ik enige kans heb dat de kinderen het ook eten.
Dus verzon ik een soep voor de lunch met de paksoi, voor mijzelf. En hij was zo ontzettend lekker!

Ingredienten:

Voor de soep:

Voor de topping:

  • 1/2 bosuitje
  • 1/2 limoen
  • ketoembar
  • verse koriander

Bereiding:

  1. Doet het water in een pan, voeg het bouillonblokje toe, zet h’m op het vuur totdat hij kookt.
  2. Snijd ondertussen de paksoi in stukken van ongeveer 1 cm.
    Snijd het bosuitje in kleine ringetjes.
    Snijd de gember in zeer kleine stukjes.
  3. Wanneer het water kookt, voeg je de noedels toe. In lange slierten of in kleine stukjes, net wat je lekker vindt. Voeg ook de paksoi, de gember, de chilivlokken en het 1/2 bosuitje toe en breng weer aan de kook.
  4. De soep is klaar als de noedels gaar zijn. Bij mij was dat na 5 minuten.
  5. Serveer de soep in kommen.
    Laat ieder zelf de toppings toevoegen.
    Eet smakelijk!

Vind je dit recept lekker? Kijk dan ook ook eens bij mijn andere recepten. Bijvoorbeeld Harira (Marokaanse ramadan soep) en Koreaanse dubu-jorim.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *