Mijn collega vroeg hoeveel witlof zij nodig heeft voor 4 personen.
Tja, hoe ga je het klaar maken? Ik reken voor ons altijd 500 gram met z’n 4-en. Maar de meisjes eten soms haast niets. In feite dus 200 gram per volwassene en per kind heel erg afhankelijk van de groente (Rodekool en spruitjes: veel! Witlof en sla: haast niets).
Zij ging de witlof koken, met een kaassausje. Is haar man zo dol op.
Ik moet er niet aan denken….
Ik gaf haar ons recept voor stamppot witlof. Dat kende ze niet. Erg lekker. Zelfs de kinderen eten hier wel eens een hapje van ;-).
Ingredienten:
- 1 kg kruimelige aardappels, geschild
- 500 gram witlof, gesneden in stukjes
- 2 rode paprika’s, gesneden in stukjes
- 300 gram gram kaas, in kleine blokjes
- 300 gram spekjes
- scheutje melk
- peper
- eetlepel mosterd
Bereiding:
Bereidingstijd ca. 30 minuten.
Kook de aardappels in ruim water. Bak tegelijk de spekjes krokant in een koekenpan.
Als de aardappels gaar zijn, deze afgieten. Voeg de kaas, spekjes (inclusief spekvet!), melk, peper en de mosterd toe. Stamp het geheel met een stamper tot een grove puree.
Roer de witlof en de paprika door de stamppot.
Eet smakelijk!