Zomervakantie 2015

2015-07-19 16.07.44

Dit jaar vierden we zomervakantie in eigen land.

Jullie hebben mijn glutenvrije voorbereiding kunnen lezen: Glutenvrij Walcheren en Glutenvrij Kaatsheuvel.
Maar hoe was het nu daadwerkelijk? In 1 woord: heerlijk!

Walcheren

De eerste week stonden we samen met mijn schoonzusje en haar zoontje in Walcheren, Serooskerke. Het weer was wisselvallig, geen strandweer. Maar dat was geen probleem. We hebben fietsen gehuurd en hebben ons prima vermaakt!

De eerste dag gingen we naar zee, lekker met de golven spelen. Toen we te nat waren (van zee en van regen) dronken we warme chocolademelk met slagroom bij Strandpaviljoen de Piraat. Ik heb me er niet erg in verdiept, maar ik kreeg het idee dat ze niet erg allergenen-vriendelijk waren.

Dinsdag gingen we naar het middeleeuws feest bij Terra Maris. Fantastisch! De kinderen mochten touwtrekken, touwklimmen, ringsteken, boogschieten, de toren bestormen om de vlag te veroveren en brood bakken aan een stok. Helaas niets glutenvrij, maar gelukkig had ik een aantal Das andere koeken meegenomen.

Woensdag maakten we een mooie fietstocht naar Domburg. We keken even op het strand (maar de kids vonden het te hard waaien), haalden een softijsje (geen idee meer waar, maar ze hebben ze halve winkel op z’n kop gezet om ons de ingrediënten te laten lezen) en aten heerlijk pannenkoeken bij Pannekoekhuis Vierwegen. Ze wisten heel goed hoe ze om moesten gaan met het glutenvrije dieet. Het meisje aan het tafeltje achter ons had ook coeliakie. Heb ik nog even mee zitten kletsen. Toevallig!

Donderdag gingen we naar Neeltje Jans. We hadden een leuke dag, maar qua educatie vond ik het erg tegen vallen. Wat is er gebeurd in 1953, waarom is de stormvloedkering gebouwd en hoe is het gebouwd? Helaas was daar nauwelijks iets over te vinden. En alles was erg duur… We hebben bij de Snackcorner buiten (glutenvrije) frietjes gegeten. Binnen in de Delta Expo hebben ze ook glutenvrije snacks (kroketten en frikadellen), maar daar zijn wij niet geweest.

Vrijdag-ochtend stormde het en zijn we lekker in de tent gebleven. ’s Middags zijn we naar Veere geweest. We dronken een kop koffie bij ’t Waepen van Veere. Hier hadden ze geen glutenvrije snacks, maar ze vonden het geen probleem als wij een zelf meegenomen koek op aten. We aten een ijsje bij Frituur de Kombuis, een andere kon niet garanderen dat het glutenvrij was. We liepen langs een delicatesse winkeltje in (ik geloof) de Wijngaardstraat, hier stond een bord buiten ‘ook glutenvrij lekkers’! Helaas liepen we er alleen maar langs…

De supermarkt in Serooskerke heeft een klein glutenvrij assortiment. De supermarkt in Oostkapelle heeft een iets groter glutenvrij assortiment.
 

Kaatsheuvel

De week er na gingen we met z’n 4-en naar Kaatsheuvel.

De eerste avond gingen we meteen uit eten bij Roestelberg. Mirthe kreeg een lekkere glutenvrije pannenkoek. Ze kreeg h’m niet helemaal op en we namen een doggie-bag mee voor het ontbijt. En ik at heerlijke mossels met friet. Mmm! Daar had ik al zo’n tijd zin in!

We zaten op een camping bij de boer. De kids konden meehelpen met melken en voeren, ezels borstelen, cavia’s knuffelen, wandeling met de ezels, gebruik maken van de vele skelters, spelen met de vele andere kinderen van de camping en we hebben zelfs kalfjes geboren zien worden!
Daarnaast was het weer erg wisselvallig. We zijn dus weinig weggeweest van de camping. Ik heb heerlijk mijn boeken gelezen.

De Albert Heijn en de Jumbo in Kaatsheuvel hebben allebei een goed glutenvrij assortiment. En ik vond in de voordeelbakken voor erg weinig nog een paar glutenvrije artikelen (op advies van iemand op de camping)!

En de Efteling? Daar gaan we wel een keer op een studiedag heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *